Puujoukon mandariinit ja kaadan päälle jogurttia – 3 tunnin kuluttua pöydällä on kaunein uudenvuoden jälkiruoka

mandariinit

Kirkkaat mandariiniviipaleet herkullisessa jogurttigeelissä – näyttää kalliilta ravintolan jälkiruoalta, mutta on helppo valmistaa.

Ihanteellinen juhlapöytään, kun haluat yllättää ilman turhaa hässäkkää.

Valmistele gelatiini ja jogurtti

Kaada 25 g pikakelpoista gelatiinia 180 ml:aan huoneenlämpöistä keitettyä vettä, sekoita ja anna turpoaa. Sekoita 500 g kreikkalaista tai luonnollista jogurttia ilman lisäaineita 150 g:n kanssa sokeria (voit lisätä enemmän tai vähemmän maun mukaan). Anna seistä muutama minuutti, jotta sokeri liukenee kokonaan.Puujoukon mandariinit ja kaadan päälle jogurttia – 3 tunnin kuluttua pöydällä on kaunein uudenvuoden jälkiruoka

Kokoa mandariinitorni

Kuori viisi tai kuusi samanlaista mandariinia ja poista valkoiset kalvot. Ota muovipullo, jonka kaula on leikattu pois (mieluiten sileä, ilman voimakkaita reunoja). Puujauhoon pujotetaan mandariinit ja asetetaan pystysuoraan pulloon. Jotta puujauho ei kaadu, se kiinnitetään keskelle toisella puujauhalla, jossa on kuminauha.

Kaadetaan ja laitetaan kylmään

Paisunut gelatiini sulatetaan vesihauteessa tai mikroaaltouunissa 10–15 sekunnin välein. Kaadetaan ohuena nauhana jogurttiseokseen sekoittaen jatkuvasti – seoksen tulee jäädä tasaiseksi. Kaadetaan mandariinit pulloon aivan yläreunaan asti. Heti kun hyytelö alkaa hieman jähmettyä, poistetaan varovasti varta. Suljetaan ja laitetaan jääkaappiin 3–4 tunniksi (tai yöksi).Puujoukon mandariinit ja kaadan päälle jogurttia – 3 tunnin kuluttua pöydällä on kaunein uudenvuoden jälkiruoka

Tarjoile kuten ravintolassa

Ota jähmettynyt hyytelö ulos, tee pulloon pituussuuntainen viilto ja poista muovi. Leikkaa kauniiksi 1,5–2 cm paksuisiksi viipaleiksi – mandariinit pysyvät täydellisesti herkän jogurttihyytelön sisällä.

Grammat

mandariinit – 5–6 kpl

kreikkalainen jogurtti – 500 g

sokeri – 150 g

nopeasti liukeneva gelatiini – 25 g

huoneenlämpöinen vesi – 180 ml