Suklaa-Spartak ja herkullinen kermakastike – juhlapöydässä se katoaa nopeammin kuin mikään Napoleon-kakku.

Suklaa

Valmistaminen on helpompaa kuin miltä näyttää, ja maku on yksinkertaisesti lumoava.

Keitämme hunaja-suklaataikinan 5 minuutissa.

Laita kattilaan 200 g sokeria, 100 g hunajaa ja 100 g voita. Sulata sekoittaen pienellä lämmöllä. Kun voi on sulanut kokonaan, lisää 1,5 tl soodaa – massa vaahtoutuu heti voimakkaasti. Sekoita nopeasti ja ota pois lämmöltä.

Vatkaa viisi munaa sekoittimella 20 sekuntia ja lisää sekoittimen käydessä ohuena nauhana kuuma hunajaseos. Lisää 3 rkl seulottua kaakaota ja 300 g jauhoja. Vatkaa tasaiseksi – taikina on valmis.Suklaa-Spartak ja herkullinen kermakastike – juhlapöydässä se katoaa nopeammin kuin mikään Napoleon-kakku.

Paistetaan ohuet kakkulevyt

Jaetaan taikina viiteen yhtä suureen osaan. Piirretään pergamentille 32 × 22 cm:n suorakulmio. Kaada taikina ja levitä se tasaisesti mallin päälle. Paista 180 °C:ssa esilämmitetyssä uunissa vain 3–4 minuuttia. Kakkupohjat ovat pehmeitä ja joustavia. Anna niiden jäähtyä hieman ja leikkaa mallin mukaan – säilytä leikkausjätteet.

Valmistamme herkullisen kermakastikkeen

Vatkaamme 200 g kylmää tuorejuustoa ja 150 g tiivistettyä maitoa. Jatkaen vatkaamista kaadamme ohuena virtana 500 ml hyvin kylmää 33–35 %:n kermaa. Vatkaamme tiiviiksi ja vakaaksi – kermakastike on ilmavaa ja uskomattoman herkullista.Suklaa-Spartak ja herkullinen kermakastike – juhlapöydässä se katoaa nopeammin kuin mikään Napoleon-kakku.

Kokoamme ja koristelemme kakun

Levitämme kermavaahtoa runsaasti jokaiselle kakkulevylle. Peitämme myös kakun sivut hyvin. Silppuaa leivonnaisjäämät muruksi ja ripottele kakun sivut. Levitä päälle hieman kermavaahtoa. Sulata 70 g tummaa suklaata 70 g voin kanssa ja kaada kakun päälle kaunis suklaakuorrutus.

Laita kakku jääkaappiin vähintään 7 tunniksi, mieluiten yöksi – kerrokset imeytyvät ja muuttuvat pehmeiksi.

Hellävarainen, sopivan makea, kirkkaan hunaja-suklaamakuinen – juhlapöydässä sitä pyydetään aina lisää.

Leivo rohkeasti – innostuneet arvostelut ovat taatut.Suklaa-Spartak ja herkullinen kermakastike – juhlapöydässä se katoaa nopeammin kuin mikään Napoleon-kakku.

Grammat

Taikina:

sokeri – 200 g

hunaja – 100 g

voita – 100 g

munat – 5 kpl

kaakaojauhe – 3 rkl

jauhot – 300 g

sooda – 1,5 tl

Kermavaahto:

kylmä tuorejuusto – 200 g

tiivistetty maito – 150 g

kylmä kerma 33–35 % – 500 ml

Kuorrutus:

tumma suklaa – 70 g

voita – 70 g