Suomalaisen ruoanlaitto-YouTube-blogin kirjoittaja kertoi joulukuussa, miten valmistetaan juhlapöytään alkupalatorttu-salaatti rapukapuloista ja herkkusienistä.
Sisällysluettelo
Bloggaajan mukaan tämän reseptin mukainen kakku-salaatti valmistuu nopeasti ja näyttää uskomattoman herkulliselta.
”Mehevät sienet sipulin kanssa, herkulliset munat, rapu- ja kermaviili luovat täydellisen makuyhdistelmän”, vakuutti bloggaaja.
Ainekset:
- 400 g herkkusieniä;
- 250 g rapu-tikkuja;
- 150 g kovaa juustoa;
- neljä keitettyä munaa;
- yksi sipuli;
- vihreä sipuli;
- majoneesia maun mukaan.

Valmistus
- Leikkaa sienet kuutioiksi ja paista. Odota, kunnes neste on haihtunut.
- Paista kuutioitu sipuli erillisessä pannussa kullanruskeaksi. Lisää sienet ja jatka paistamista. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Muodosta salaatti. Laita sienet ensimmäiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle hienonnettu sipuli. Levitä päälle majoneesiverkko.
- Raasta keitetyt munat päälle. Levitä majoneesia munien päälle.
- Hienonna krabipalat. Aseta ne sipulin päälle ja levitä majoneesia.
- Raasta kova juusto. Laita se rapu-tikkujen päälle. Levitä majoneesiverkko.
- Laita alkupalatorttu jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta kaikki kerrokset imeytyvät majoneesiin.
- Koristele salaatti päälle oman maun mukaan. Voit ripotella päälle vihreää sipulia.
