Hyvä tapa lisätä aamiaiseen tai välipalaan hieman vihanneksia on valmistaa voileipiä sulatejuustolla ja raastetulla porkkanalla. Ne voidaan paistaa uunissa tai aerogrillissä. Resepti on kätevä, kun jääkaapissa on vain yksinkertaisia ainesosia. Täytteenä riittää vain raastamaan porkkanat hienoksi, sekoittamaan ne juustoon ja lisäämään majoneesia. Käytä sulatejuustoa minkä tahansa täytteen kanssa.
Sisällysluettelo

Reseptin ainekset
Voileipiin
Valkoinen leipä
6 viipaletta = 150 g
2 kpl = 200 g
Sulatejuusto
180 g
Majoneesi
6 rkl = 150 g
Kori
5 oksaa = 10 g
Suola
maun mukaan
Jauhettu mustapippuri
maun mukaan
Tee terveellisemmäksi:
Lisää ruokaan hieman proteiinia lisäämällä täytteeseen hienonnettua keitettyä munaa tai vain munanvalkuaisia.
Vaiheittainen resepti
Valmistautuminen
Ennen ruoanlaittoa pese ja kuivaa porkkanat ja korianteri. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja valmistele raastin.
Vaihe
Raasta porkkanat hienoksi ja hienonna korianteri.
Maista porkkanat ennen ruoanlaittoa, niiden tulee olla makeita.
Vaihe
Yhdistä porkkanat, juusto, korianteri, majoneesi, lisää suola, pippuri ja sekoita. Täyte on valmis.
Halutessasi voit lisätä voileipään tuoretta tai kuivattua valkosipulia ja mausteita: makeaa paprikaa, currya.

Vaihe
Levitä täyte leipäviipaleille. Aseta valmistetut voileivät uunipellille ja paista 10 minuuttia 190 °C:ssa. Varo, etteivät voileipien reunat pala.
Tee vaikutus
Ennen tarjoilua ripottele voileipien päälle hienonnettuja yrttejä ja aseta päälle kirsikkatomaatteja. Voit myös koristella ne ohuella majoneesi- tai ketsuppiverkolla.
