Voileivät sulatejuustolla ja porkkanalla

Voileivät

Hyvä tapa lisätä aamiaiseen tai välipalaan hieman vihanneksia on valmistaa voileipiä sulatejuustolla ja raastetulla porkkanalla. Ne voidaan paistaa uunissa tai aerogrillissä. Resepti on kätevä, kun jääkaapissa on vain yksinkertaisia ainesosia. Täytteenä riittää vain raastamaan porkkanat hienoksi, sekoittamaan ne juustoon ja lisäämään majoneesia. Käytä sulatejuustoa minkä tahansa täytteen kanssa.

Voileivät sulatejuustolla ja porkkanalla

Reseptin ainekset

Voileipiin

Valkoinen leipä

6 viipaletta = 150 g

Porkkana

2 kpl = 200 g

Sulatejuusto

180 g

Majoneesi

6 rkl = 150 g

Kori

5 oksaa = 10 g

Suola

maun mukaan

Jauhettu mustapippuri

maun mukaan

Tee terveellisemmäksi:

Lisää ruokaan hieman proteiinia lisäämällä täytteeseen hienonnettua keitettyä munaa tai vain munanvalkuaisia.

Voileivät sulatejuustolla ja porkkanalla

Vaiheittainen resepti

Valmistautuminen

Ennen ruoanlaittoa pese ja kuivaa porkkanat ja korianteri. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja valmistele raastin.

Vaihe

Raasta porkkanat hienoksi ja hienonna korianteri.

Maista porkkanat ennen ruoanlaittoa, niiden tulee olla makeita.

Vaihe

Yhdistä porkkanat, juusto, korianteri, majoneesi, lisää suola, pippuri ja sekoita. Täyte on valmis.

Halutessasi voit lisätä voileipään tuoretta tai kuivattua valkosipulia ja mausteita: makeaa paprikaa, currya.

Voileivät sulatejuustolla ja porkkanalla

Vaihe

Levitä täyte leipäviipaleille. Aseta valmistetut voileivät uunipellille ja paista 10 minuuttia 190 °C:ssa. Varo, etteivät voileipien reunat pala.

Tee vaikutus

Ennen tarjoilua ripottele voileipien päälle hienonnettuja yrttejä ja aseta päälle kirsikkatomaatteja. Voit myös koristella ne ohuella majoneesi- tai ketsuppiverkolla.