Friteerattua kastanjaa: yhtä herkullista kuin joulumarkkinoilla

kastanjaa

Kastanja on yksi joulumarkkinoiden suosituimmista herkkuista. Tämän reseptin avulla voit valmistaa kastanjoita friteerattuna.

Tuoreet paahdetut kastanjat ovat olennainen osa joulua. Kävelemällä joulumarkkinoilla törmäät ennemmin tai myöhemmin lämpimien kastanjoiden myyntipöytään. Mutta tiesitkö, että tämän herkkujen voi valmistaa myös kotona aerogrillissä?

Friteerattua kastanjaa: yhtä herkullista kuin joulumarkkinoilla

Tarvitset vain 3 ainesosaa: friteerattua kastanjaa.

Paistettujen kastanjoiden valmistamiseen friteerauskeittimessä tarvitset vain kolme ainesosaa: tuoreita kastanjoita, hieman suolaa ja hieman kasviöljyä. Mutta ensin leikkaa kastanjat varovasti veitsellä ristiin. Tämä helpottaa niiden irrottamista ytimestä myöhemmin. Laita sitten kastanjat kulhoon ja ripottele öljyä päälle. Lisää hieman suolaa, sekoita hyvin ja laita kastanjat friteerauskorin.

Paista niitä noin 18 minuuttia, ravistellen hyvin kesken prosessin, jotta ne paistuvat tasaisesti. Anna niiden sitten jäähtyä hieman ja poista kuori, kun ne ovat vielä lämpimiä.

Kuumat kastanjat ovat erinomainen iltapala, esimerkiksi glögin kera. Niitä voi kuitenkin käyttää myös muiden ruokien valmistuksessa. Entäpä talvisalaatti, jota voi koristella paistetuilla kastanjoilla? Ne ovat myös herkullisia juustolautasen lisukkeena tai paistetun ankan täytteenä.

Kastanjat ovat paitsi herkullisia, myös terveellisiä. Ne sisältävät B- ja C-vitamiineja, mineraaleja, kuten magnesiumia, kaliumia ja rautaa, sekä runsaasti kuitua. Eikö se olekin hyvä syy nauttia kastanjakaudesta täysillä?

Kastanjoista voi myös valmistaa kastanjanyyttejä, kastanja- ja pekonipastaa tai kastanja-gnocchia valkoviini-kastikkeella. Tämä kotitekoinen anis-seppele luo miellyttävän tuoksun ja jouluisen tunnelman.

Friteerattua kastanjaa: yhtä herkullista kuin joulumarkkinoilla
AW447912

Kastanjat friteerattuna

Valmistusaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 18 minuuttia

Kokonaismääräaika: 23 minuuttia

Ainekset

  • 200 g tuoreita kastanjoita
  • 1 tl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa

Friteerattua kastanjaa: yhtä herkullista kuin joulumarkkinoilla

Valmistelu

  1. Huuhtele kastanjat huolellisesti vedellä ja kuivaa ne. Tee sitten terävällä veitsellä ristikkäin viilto jokaiseen kastanjaan. Ole varovainen, älä tee liian syvää viiltoa, jotta et vahingoita ydintä.
  2. Laita kastanjat viipaleineen suoraan kulhoon ja ripottele päälle öljyä. Sekoita huolellisesti.
  3. Ripottele suolaa ja sekoita uudelleen huolellisesti.
  4. Kuumenna friteerauskeitin 180 °C:een.
  5. Jaa kuutiot tasaisesti friteerauskeittimen koriin. Paista noin 15–18 minuuttia ravistellen koria puolivälissä, jotta paistuminen on tasainen.
  6. Kun paistoaika on kulunut, tarkista, ovatko kastanjoiden kuoret pehmeitä kosketettaessa. Jos ovat, ota ne uunista, anna niiden jäähtyä hieman ja poista kuoret, kun ne ovat vielä lämpimiä.