Tämä yhdistelmä on täydellinen yhdistelmä kahta keskeistä makua, kun kyse on juhlapyhien leivonnaisista. Kermainen juustokakku, joka on peitetty inkivääri-murokeksikuorella, sulkee suussa. Ei ole yllättävää, että se on joka vuosi valtava menestys vieraiden keskuudessa. Katso artikkelistamme, miten valmistat inkiväärijuustokakun vaihe vaiheelta. Luettelo kotileivontaan tarvittavista aineksista löytyy alla.
Ainekset inkivääri-piparkakkujen taikinaan:
- 400 g vehnäjauhoja (tyyppi 450),
- 120 g tomusokeria,
- 2 tl leivinjauhetta,
- 2 tl kaakaota,
- 30 g kotitekoista inkiväärileivonnaisten mausteseosta,
- 300 g voita,
- 3 munankeltuaista.
Juustomassa:
- 1 kg tuorejuustoa,
- 100 g tomusokeria,
- 7 g vaniljasokeria,
- 40 g vaniljepuddingia,
- 2 munaa,
- 3 munanvalkuaista,
- 50 g voita.
Muistettavaa:
- Aloita juhlapyhien leivonnaisten valmistus tekemällä taikina inkivääri-piparkakkuja varten. Tärkein ainesosa on korkealaatuinen inkivääri-piparkakkujen mausteiden sekoitus. Varmistaaksesi, että käytät oikeita ainesosia sisältävää sekoitusta, on parasta valmistaa se itse. Joka vuosi valmistamme oman versionsa tästä seoksesta, jotta juhla-ateriamme maistuvat mahdollisimman hyvältä.
- Käytä taikinan valmistuksessa kylmää voita. Vaivaa seosta mahdollisimman vähän, vain kunnes taikina on sileää. Lopuksi kääri se tiiviisti elintarvikekalvoon ja laita jääkaappiin 1,5 tunniksi.
- Valmista sillä välin cheesecake-täyte. Muista lisätä seokseen vaniljakastikejauhe, joka takaa cheesecaken tiiviin ja ihanan kermaisen konsistenssin paistamisen jälkeen.
- Raasta osa hyvin jäähdytetystä taikinaa ja inkiväärileivän mausteita suoraan muottiin käyttäen karkeaa raastinta. Muodosta pohja ja puhkaise se varovasti useasta kohdasta, jotta vältät rumat kohoumat paistamisen aikana. Paista taikinaa esilämmitetyssä uunissa 190 celsiusasteessa (350 fahrenheit-astetta) 10 minuuttia.

- Levitä juustoseos esipaistetulle ja jäähtyneelle pohjalle. Lopuksi raasta jäljellä oleva inkiväärijauho peittäen varovasti inkivääritäytteen. Laita vuoka uuniin tunniksi. Tällä kertaa uunin lämpötilan tulee olla 170 astetta.
- Jäähdytettyäsi laita valmis kakku jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
- Suosittelemme tarjoilemaan inkivääri-juustokakkua inkivääri-keksien kanssa.
- Leivoimme jouluisen kakun 28 x 18 cm:n kokoisessa leivontamuodissa.
