Näin marinoin raakaa pekonia juhlapäiviksi. Se tulee maukkaaksi, mehukkaaksi ja rapeaksi.

raakaa

Paistettu liha on joulupöydän keskipiste. Kokeile tätä helppoa reseptiä hunajalla ja yrteillä marinoidulle pekonille, joka onnistuu aina täydellisesti. Tarjoile se lämpimänä illallisella tai jäähtyneenä leikkeleenä. Tutustu tähän reseptiin mehukkaalle ja aromaattiselle uunissa paistetulle pekonille, joka sopii täydellisesti juhlapyhiin.

Näin marinoin raakaa pekonia juhlapäiviksi. Se tulee maukkaaksi, mehukkaaksi ja rapeaksi.

Mikä marinadi sopii parhaiten pekonille?

Tämän reseptin mukaan valmistettu joulupekon on herkullista, tuoksuu ihanalta ja pysyy mehukkaana. Sen hienostunut maku saavutetaan marinadilla, jossa liha on oltava vähintään kaksi tuntia. Tässä yksinkertaisessa joulupekonireseptissä marinadiin käytetään vain muutamia ainesosia. Niitä on saatavilla monissa kaupoissa ympäri vuoden, ja ennen juhlapäiviä niitä myydään alennushinnoin.

Mitä siis käyttää marinadina jouluksi paistettavalle pekonille? Ainesosaluettelo sisältää:

  • hunaja
  • oliiviöljy
  • sinappi – terävä dijon- tai ranskalainen sinappi
  • valkosipuli

Ennen kuin laitat pekonin marinadiin, se on hierottava mausteilla. Nämä mausteet parantavat lihan makua kypsennyksen aikana. Hiero siis raaka pekoni suolalla, vastamyllyllä jauhetulla mustapippurilla, savustetulla paprikalla, timjamilla, meiramilla ja valkosipulilla.

Näin marinoin raakaa pekonia juhlapäiviksi. Se tulee maukkaaksi, mehukkaaksi ja rapeaksi.

Kuinka paistaa raaka pekoni uunissa jouluksi?

Resepti herkulliselle ja aromaattiselle sianlihalle, joka on marinoitu hunajassa ja yrtteissä, on yksinkertainen. Se ei vaadi monimutkaisia vaiheita tai paljon aikaa. On kuitenkin syytä muistaa, että pekoni on marinoitava hunajassa, sinapissa ja mausteissa vähintään kaksi tuntia. Paras tapa on valmistaa se illalla ja paistaa seuraavana aamuna.

Joten, miten valmistetaan mehukas joulubacon hunaja-yrttimarinoinnissa? Valitse vain tämä resepti ja seuraa ohjeita. Bacon onnistuu täydellisesti ensimmäisellä kerralla ja siitä tulee joulun perhejuhlan tähti.

  • Vaihe 1 – hiero pekoniin mausteet
  • Vaihe 2 – valmista marinadi ja laita pekoni siihen.
  • Vaihe 3 – siirrä pekoni paistinpannulle ja kaada liemi.
  • Vaihe 4 – Paista pekonia alumiinifolion alla 90 minuuttia.
  • Vaihe 5 – Paista pekonia ilman alumiinifoliota 45 minuuttia.

Kuinka paistaa pekonia niin, että se jää mehukkaaksi ja pehmeäksi?

Tässä reseptissä hunajalla ja yrtteillä marinoitu pekoni paistetaan uunissa . Siirrä liha ja jäljellä oleva marinadi uunivuokaan. Lisää vuokaan myös kasvisliemi, jotta pekoni ei kuivu paistamisen aikana. Lihan suojaamiseksi käytä alumiinifoliota, jolla peität vuoan. Tällä tavalla pekoni paistuu puolitoista tuntia. Poista sitten folio ja jatka paistamista vielä 45 minuuttia. Kastele lihaa säännöllisesti sen erittyvällä mehulla. Tämä takaa hunajalla ja yrtteillä marinoidun pekonin pehmeyden ja mehukkuuden sekä miellyttävän rapean kuoren.

Näin marinoin raakaa pekonia juhlapäiviksi. Se tulee maukkaaksi, mehukkaaksi ja rapeaksi.

AINEKSET

  • 1,5 kg raakaa sianpekonia
  • 3/4 kupillista kasvisliemiä
  • 1 rkl suolaa
  • 2 tl jauhettua savustettua makeaa paprikaa
  • 1 tl jauhettua mustapippuria
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua meiramia
  • 1 tl rakeistettua valkosipulia
  • Marinadi
  • 3 rkl hunajaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sinappia
  • 2 valkosipulinkynttä, puristettuina

VAIHEITTAINEN VALMISTUS

  • Hiero pestyn ja kuivatun pekonin suolalla, pippurilla, paprikalla, timjamilla, meiramilla ja valkosipulilla.
  • Kaada oliiviöljy kulhoon. Lisää hunaja, sinappi ja hienonnettu valkosipuli. Sekoita, kunnes massa on tasainen.
  • Laita pekoni marinadiin ja hiero se huolellisesti lihaan.
  • Peitä kulho elintarvikekalvolla ja laita jääkaappiin 2 tunniksi tai yöksi.
  • Ota liha jääkaapista etukäteen ja anna sen lämmetä huoneenlämpötilaan.
  • Aseta pekoni uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Kaada päälle jäljellä oleva marinadi. Kaada kasvisliemi vuokaan ja peitä foliolla.
  • Aseta vuoka uuniin, joka on esilämmitetty 160 asteeseen, ja paista 90 minuuttia.
  • Poista alumiinifolio ja kaada lihalle uunissa muodostunut kastike.
  • Nosta lämpötila 190 asteeseen ja paista 45 minuuttia. Kaada kastike säännöllisesti lihan päälle.
  • Tarjoile lämpimänä kastikkeella jouluna tai jäähtyneenä kylmänä alkupalana.