Kakku ”Kudlach” on saanut nimensä kookoskoristeiden ansiosta. Tämän jälkiruoan salaisuus on kuitenkin sen täyteläinen maku, joka ilahduttaa makean ystäviä. Se on yksi suosikkikakkuistani jouluna ja muina juhlapäivinä.
Sisällysluettelo
Kun kuulin tämän nimen ensimmäisen kerran, hymyilin – ystäväni leipoi usein kudlach-kakkua . Kun hän antoi minulle maistaa sitä, rakastuin siihen ja päätin leipoa sitä itsekin.
Tämä kookosmaku sopii täydellisesti kahvin ja teen kanssa. Rakastan tarjota vieraille Shaggy-kakkua erityistilaisuuksissa. Yksi niistä on lähestyvä joulu. Se tulee olemaan olennainen osa juhlapöytääni.
Kudlach-kakku – ainesosaluettelo
- 50 g kookoshiutaleita,
- 160 ml kookosmaitoa,
- 1 tl vaniljauutetta,
- 50 ml valkoista rommia,
- 250 g pehmeää voita,
- 300 g tomusokeria,
- 4 munaa,
- 100 g täysjyväjauhoja,
- 175 g vehnäjauhoja,
- 2 tl leivinjauhetta.
Punssin ainekset:
- puolen appelsiinin mehu,
- 25 ml valkoista rommia.
Ainekset kuorrutukseen:
Mainos
- 100 g valkoista suklaata,
- 100 ml kermavaahtoa (30 %),
- 50 g kookosraastetta.
Lisäksi:
- 150 g hilloa, esimerkiksi kirsikkahilloa.

Kudlach-kakku – resepti
Laita 50 g kookoshiutaleita kulhoon. Kuumenna kookosmaito kiehuvaksi kattilassa ja kaada se kulhoon hiutaleiden kanssa. Kun seos on jäähtynyt, sekoita siihen vaniljauute ja rommi. Anna seoksen hautua tunnin ajan.
Vatkaa voi ja sokeri kevyeksi ja kuohkeaksi massaksi. Jatka vatkaamista ja lisää munat yksi kerrallaan.
Sekoita liotetut kookoshiutaleet (yhdessä nesteen kanssa) seokseen lastalla.
Siivilöi molemmat jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne vähitellen taikinaan sekoittaen varovasti. Sekoita lyhyesti, kunnes massa on tasainen.
Kaada taikina 23 cm:n halkaisijaltaan olevaan, leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Laita uuniin, joka on esilämmitetty 180 °C:seen. Paista 30–40 minuuttia (tai kunnes keskelle pistetty tikku tulee ulos puhtaana).
Leikkaa paistettu kakku kahdeksi kerrokseksi ja ripottele päälle appelsiinimehun ja rommin seosta. Kun kakku on jäähtynyt, levitä sen päälle hilloa.
Kuumenna rasvainen kerma kattilassa ja sulata siinä hienonnettu suklaa. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kun kuorrutus alkaa jähmettyä, kaada se kakun päälle ja ripottele kookoshiutaleita. Jäähdytä jääkaapissa.
