Lisää tämä sienikeittoon, ja parannat sen makua mestarillisesti. Vieraat jouluaattona nuolevat huuliaan ihastuksesta.

Lisää

Sienikeitto on perinteinen jouluillallisen ruokalaji. Jokaisessa kodissa on oma reseptinsä tälle tuoksuvalla liemelle, mutta ajoittain kannattaa poiketa perinteistä ja kokeilla jotain uutta. Suosittelemme sienikeittoa, jossa on moderni vivahde – lisäämällä siihen suolakurkkujen mehua. Se tekee perinteisestä ruokalajista vieläkin kirkkaamman ja tuoksuvamman. Lisäämällä puuroa keittoon saat aikaan aivan uuden ruokalajin, joka miellyttää jopa kaikkein nirsoimpia gourmet-herkuttelijoita. Joten, miten valmistetaan sienikeittoa ja helmipuuroa?

Klassinen sienikeitto tarjoillaan useimmiten makaronien kanssa, mutta joskus ne kannattaa korvata helmipuurolla – perinteisellä ohra-viljalla . Tämä epätavallinen lisäys ei vain lisää ravintosisältöä, vaan myös antaa keitolle ainutlaatuisen tekstuurin. Tämän reseptin todellinen tähti on kuitenkin suolakurkkujen mehu: sen kevyt happamuus vahvistaa villisienien makua ja tekee tästä joulun sienikeitosta ja helmijyvästä todella ainutlaatuisen.Lisää tämä sienikeittoon, ja parannat sen makua mestarillisesti. Vieraat jouluaattona nuolevat huuliaan ihastuksesta.

Tämä keitto sopii erinomaisesti paitsi jouluaatoksi myös kaikille kylmille päiville – se lämmittää, täyttää ja houkuttelee täyteläisellä aromillaan. Resepti on niin yksinkertainen, että jopa aloittelijat voivat valmistaa sen . Se on myös loistava tilaisuus kokeilla uusia asioita keittiössä ja yllättää läheisesi jollain uudella.

Jos pidät perinteisistä mauista, mutta et pelkää kokeilla uusia ruokia, kokeile ehdottomasti tätä reseptiä. Sienikeitto, jossa on helmiä ja suolakurkkujen mehua, on ruokalaji, joka yhdistää puolalaisen keittiön parhaat puolet: yksinkertaisuuden, täyteläisen maun ja ripauksen luovuutta.Lisää tämä sienikeittoon, ja parannat sen makua mestarillisesti. Vieraat jouluaattona nuolevat huuliaan ihastuksesta.

Kuinka valmistaa sienikeittoa ja helmiä?

Sienikeiton ainekset:

Kuivatut metsäsienet 50 g

Vihannesliemi 1 litra

Porkkanat 2 kpl

Persilja 1 kpl

Sellerit 1 pieni juurikas

Sipuli 1 kpl

Valkosipuli 3–4 kynttä

Hirssijauho 100 g

Marinoitujen kurkkujen mehu 120 ml

Öljy 2 rkl

Kerma 18 % 2 rkl

Maustepippuri 2–3 lehteä

Laakerinlehdet 3–4 jyvää

Suola ja pippuri maun mukaan

Yrttien (korianteri, persilja) koristeluun

Valmistus:Lisää tämä sienikeittoon, ja parannat sen makua mestarillisesti. Vieraat jouluaattona nuolevat huuliaan ihastuksesta.

Liota kuivattuja sieniä lämpimässä vedessä noin 30 minuuttia, kaada sitten vesi pois ja säilytä se.

Huuhtele ohra juoksevalla vedellä, keitä sitten suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä.

Hienonna sipuli ja valkosipuli, raasta juurekset karkealla raastimella. Kuumenna voita suuressa kattilassa ja paista sipuli läpikuultavaksi. Lisää sitten raastetut vihannekset ja paista noin 5 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.

Lisää kattilaan liotetut sienet, laakerinlehti ja maustepippuri. Kaada liemi. Lisää vesi, jossa sienet on liotettu. Keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, lisää sitten keitetyt ohra ja suolakurkkujen mehu (tee tämä varovasti, maistellen). .

Mausta keitto suolalla ja pippurilla ja keitä hiljalleen vielä 5 minuuttia, jotta maut sekoittuvat. Koristele valmis sienikeitto ennen tarjoilua lusikalla smetanaa ja yrtteillä.