Mitä jokaisen joulupöydän on ehdottomasti sisällettävä? Tietenkin rapeat kroketit herkullisella täytteellä. Ja sattumalta tiedän tarkalleen, mitä täytteenä käyttää, jotta koko perhe rakastuu niihin. Valitse yhdistelmä paistettua kalaa ja hapankaalia, etkä varmasti tule katumaan. Katso video ja varmista itse. Pelkästään näiden kultaisten kroketien näkeminen voi herättää ruokahalusi. Yksityiskohtainen ainesosaluettelo löytyy alla.

Ainesosat täytteeseen:
- 500 g valkoista kalaa,
- 4 rkl kasviöljyä,
- suolaa ja pippuria maun mukaan,
- 1 sipuli,
- 1/2 purjoa,
- 1 persiljanjuuri,
- 2 porkkanaa,
- 1 tl kuivattua meiramia,
- 400 g hapankaalia,
- 1 tl suolaa,
- 400–500 ml kotitekoista lientä.

Muut ainekset:
- 15 pannukakkua,
- 3 munaa panerointia varten,
- 1,5 kupillista panerointileipää.
- Kasviöljyä paistamiseen.
![]()
Muistettavaa:
- Käytä täytteeksi valkoista kalaa. Turska, hoki tai karppi sopivat erinomaisesti. Paista kala ensin pannulla molemmin puolin, suolaa ja pippurista. Siirrä sitten uuninkestävään vuokaan ja paista esilämmitetyssä uunissa 180 asteessa 15 minuuttia.
- Valmista sillä välin toinen osa täytettä kattilassa. Sekoita vihannekset ja mausteet. Muista valuttaa hapankaalin vesi pois etukäteen. Lisää kotitekoinen liemi ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
- Kun kala on kypsynyt, pilko se pienemmiksi paloiksi. Nopein tapa tehdä tämä on käyttää kahta lusikkaa ja pilkkoa kala pienemmiksi paloiksi suoraan uunivuoassa.
- Lisää hienonnettu kala pannulle ja sekoita huolellisesti jäljellä olevan täytteen kanssa.
- Muista valmistaa taikina pannukakkuja varten. Anna taikinan seistä 30 minuuttia, jaa se sitten pieniksi annoksiksi ja paista molemmin puolin kuumalla pannulla.
- Laita hieman täytettä jokaiselle pannukakulle ja rullaa niistä kroketit.
- Nyt on aika leivittää. Aloita kastamalla pannukakut vatkatuissa munissa ja pyöritä ne sitten huolellisesti leivänmurussa.
- Paista kootut kroketit pannulla kullanruskeiksi. Ne voidaan tarjoilla itsenäisenä ruokana tai borssikeiton kanssa jouluaattona.
