Tämän jälkiruoan alkuperä on edelleen kiistanalainen australialaisten ja uusiseelantilaisten keskuudessa, mutta se esiintyy yhä useammin baarien ja ravintoloiden ruokalistoilla. Minkä jälkiruoan lisäisit tähän luetteloon?
Sisällysluettelo
Uskolliset asiakkaat, jotka tietävät, että tämä on täydellinen päätös illalle, ”koska pavlovalle löytyy aina tilaa”, tai ne, jotka eivät ole vielä päättäneet, mutta haluavat jotain virkistävää hedelmillä, mutta eivät halua tinkiä makeudesta meringuun ja kermavaahdon ansiosta. Tämä jälkiruoka on erinomainen vaihtoehto mihin tahansa vuorokaudenaikaan ja mihin tahansa tilaisuuteen. Aloitetaanpa kahdeksalla paikalla, joiden houkuttelevat tarjoukset saavat sinut maistamaan pavlovia ja liittymään tämän jälkiruoan ystävien joukkoon . Aloitetaan!
Värikäs ja monipuolinen: trooppinen versio tai punaiset marjat.
Chef-kokki Jasmine Marturet esittelee pavlovin elävänä, jatkuvasti kehittyvänä klassikkona, ja MN Santa Inésissä, hänen ravintolassaan La Paternalessa, joka sykkii omaleimaisen keittiön sielua, pavlova on yksi niistä jälkiruoista, jotka ovat aina ruokalistalla. Se koostuu sokerittomasta kermavaahdosta – ei koskaan vaniljakastikkeesta, ei koskaan makeutetusta – ja hedelmistä, jotka tuovat tarvittavaa hapokkuutta. Koostumus vaihtelee vuodenajan ja kulloisenkin ruokalistan mukaan. Se voi olla trooppinen versio keltaisilla sävyillä tai, kuten tällä hetkellä, intiimi kunnianosoitus: mansikoita, vadelmia, mustikoita ja karpaloita, jotka on valittu Marthurin isoäidin syntymäpäivän kunniaksi.
Menestyksen salaisuus piilee rapeassa, ilmavassa pohjassa, joka valmistetaan vatkaamalla munanvalkuaiset kiinteiksi huipuksi sokerin, tomusokerin ja pienen määrän maissitärkkelystä (aina seulottua) kanssa . Kun kaikki ainekset on sekoitettu, lisätään muutama tippa valkoviinietikkaa, jotta saadaan täydellinen rakenne. Sitten seos jaetaan kahteentoista annokseen ja paistetaan hitaasti 45 minuutista tuntiin, jolloin saadaan aikaan tyypillinen yhdistelmä rapeaa kuorta ja ilmavaa sisusta. Kun sisä- ja ulkopuoli ovat valmiit, alkaa taianomainen kokoaminen. Santa Inésin hengessä tämä pavlova (7500 dollaria) on jälkiruoka, joka kertoo muistoista, vuodenajoista ja tunteista – emotionaalinen matka, joka tuntuu jokaisessa palassa. Osoite: Ávalos 360, La Paternal.
Diplomaatti marakujalla
Tuore ja tyylikäs versio tästä klassisesta jälkiruoasta – Nekon marakujalla koristeltu pavlova: rapea merengopohja, valkosuklaa- ja marakujakreemi, marakujajuustokreemi ja Diplomat-jälkiruoka sekä tuoreita ananaskappaleita, jotka lisäävät mehukkuutta ja tasapainottavat happamuutta (12 000 dollaria). Ihanteellinen lopetus niille, jotka etsivät makeaa finaalia trooppisilla vivahteilla ja kontrastisilla tekstuureilla. Tämä jälkiruoka kuuluu Nekon, modernin nikkei-tyylisen ravintolan, joka yhdistää perulais-japanilaiset perinteet thaimaalaisiin, vietnamilaisiin ja korealaisiin vaikutteisiin, ruokalistaan. Belgranon ravintolassa, jossa on moderni ilmapiiri ja viittauksia alkuperäiskulttuuriin, voit nauttia nigiristä – erikoisruokia, erikoisrullia, uusia noritakoja, tiraditoja, cevicheä ja lämpimiä ruokia – sekä baarista, jossa on erikoisjuomia ja valikoima viinejä. Osoitteet: La Pampa 1391, Belgrano; Mercedes 3940, Villa Devoto; Velasco 471, Villa Crespo.
Pavlova karamellisoidulla ananaksella ja sitruunakreemillä
Vaikka Ávito tunnetaan parhaiten laajasta valikoimasta omaperäisiä brunssiruokia, cordobalaista syntyperää olevan keittiömestari Julio Figueroan menu sisältää myös sesongin ruokia ja jälkiruokia, jotka sopivat täydellisesti nautittavaksi milloin tahansa päivästä. Tässä mielessä heidän pavlova sitruunakreemillä ja paahdetulla ananaksella on signature-annos, joka piristää keväisiä päiviä. Ja mikä parasta? Sitä voi nauttia elegantilla ulkoterassilla tai ruokasalissa, jossa on satavuotiaita yksityiskohtia, sillä kyseessä on entinen luostari Devotossa, joka on muutettu bistroksi.
Tämä vaihtoehto, jossa on rapea, kevyt kuori ja kermainen, tuoksuva täyte, pyrkii täydelliseen tasapainoon makeuden ja happamuuden välillä. Perinteinen paistettu merenpohjan keksi täytetään karamellisoidulla ananaksella, joka on valmistettu ruskeasta sokerista, kanelista ja neilikasta; sitten se peitetään paksulla, silkkisellä sitruunakermalla ja koristellaan mustikoilla ja tuoreilla mintunlehdillä. Sen lisäksi menussa on tarjolla kuumia yrttijuomia, jääkahvia, tuoreita mehuja ja klassisia cocktaileja. Osoite: Pareja 3670, Villa Devoto.
Kotitekoinen mandariinimarmeladi
Sole di Parman leipomossa ja focaccia-kaupassa Tigren historiallisella alueella kausittainen Pavlova (5900 dollaria pala) muuttuu herkulliseksi jälkiruoaksi, joka kunnioittaa perheen perinteitä. Hitaasti paistettu meringu-pohja – rapea ulkopuolelta ja pehmeä sisältä – on asetettu kotitekoisen mandariinimarmeladin ytimeen, joka lisää hienostuneen sitruksisen makeuden. Päälle on asetettu mandariinin kuorella maustettu Diplomat-kakku, ja pinta on koristeltu tuoreilla kausiluonteisilla hedelmillä. Tarjoillaan yhtenä pyöreänä annoksena, joka sopii täydellisesti nautittavaksi Don Sergion ja Dona Violantin entisen kodin viihtyisässä olohuoneessa, joka on sisustettu kunnostetuilla huonekaluilla ja jossa on avokeittiö, yhdessä talon omalla kahvilla tai käsityönä valmistetulla vermuttilla. Osoite: Madero 537, Tigre.
Paikallista väriä: makeat bataattikarkit.
Palermossa sijaitsevassa Carmen-ravintolassa ja konditoriassa, jota johtaa kokki Nacho Feibelmann, myös jälkiruoat ovat huomionarvoisia. Klassinen Pavlova-kakku (9500 dollaria) on esillä menussa alkuperäisessä ja hienostuneessa versiossa, jossa yhdistyvät tarkka valmistustekniikka ja huolellisesti valitut ainesosat, jotka takaavat makeuden, tuoreuden ja tekstuurin tasapainon. Pohja valmistetaan yhtä suurista osista munanvalkuaista, rakeista ja tomusokerista, jolloin tuloksena on merengi, joka on rapea ulkopuolelta ja pehmeä sisältä. Keskellä on runsas kerros kermavaahtoa, persikoita siirapissa, paloja bataattimarmeladia – paikallinen lisäys, joka syventää makeaa makua – kirkkaan oranssin viipaleita ja tuoreita mustikoita. Viimeistelevät paahdetut pähkinät ja punajuurimikroversot, jotka antavat jälkiruoalle kasvismaisen, värikkään ja hieman maanläheisen vivahteen. Tuloksena on ainutlaatuinen Pavlova, joka kunnioittaa perinteistä rakennettaan, mutta sisältää paikallisia ainesosia ja luovaa lähestymistapaa, joka tekee siitä todella ainutlaatuisen. Osoite: Gurruchaga 1428, Palermo.
Sitruuna, mansikka ja sitrushedelmät
San Telmon alueella sijaitsevan satavuotiaan rakennuksen katolla sijaitseva ravintola La Terraza de La Carbonera yhdistää modernin Buenos Airesin keittiön lämpimään vieraanvaraisuuteen ainutlaatuisessa lasirakenteessa. Läpinäkyvä katto ja seinät päästävät luonnonvaloa sisään koko päivän, luoden tilavan, lämpimän ja monipuolisen ilmapiirin. Tässä tilassa, jossa historia, kulttuuri ja monipuolinen gastronomia sulautuvat yhteen, jälkiruokien joukosta erottuu Pavlova (14 000 dollaria). Se koostuu rapeasta merengopohjasta, sitruunakreemitäytteestä ja koristeena sesongin hedelmistä, kuten mansikoista tai sitrushedelmistä, saatavuuden mukaan. Paikka toimii myös tapahtumien areenana ja tarjoaa catering-palveluita pienille tai kulttuuritapahtumille. Osoite: Carlos Calvo 299, kulma Balcarce, San Telmo.
Kermavaahtoa, kurkumaa ja appelsiininkuorta
Colegiadosissa sijaitseva Ostende-ravintola on todellinen paratiisi nostalgian ystäville sen vintage-tunnelman ja ruokalistan ansiosta, joka herättää henkiin rakastetut reseptit isoäitien keittiöistä. Jälkiruokien joukosta erottuu erityisesti Pavlova (8900 dollaria) – jälkiruoka, jossa yhdistyvät tuore sitruunakreemi ja kevyt italialainen marenki. Sitä täydentää kotitekoinen punaherukkahillo, joka on valmistettu mustikoista ja mansikoista ja joka lisää makeutta ja kevyttä hapokkuutta. Lopuksi – alkuperäinen Chantilly-kerma kurkumalla ja appelsiininkuorella, joka antaa jälkiruoalle ainutlaatuisen aromin ja hienostuneen mausteisen maun , täydennettynä luumu- tai mustikka- ja mansikkaviipaleilla, sesongista riippuen. Osoite: Virrey Loreto 3303, Colegiales.
La Plavova italialaisessa versiossa
La Parolaccia -ravintolan ruokalistan kohdasta ”Dolci” löydät jälkiruoan ”Meringatta” (12 000 dollaria), jossa yhdistyvät italialainen merengi, vaniljajäätelö ja tuoreet mansikat – italialainen tulkinta pavlovasta. Rapean merengin ja jäätelön pehmeän tekstuurin kontrasti luo täydellisen tasapainoisen makuelämyksen . Viipaloidut mansikat tuovat annokseen raikkautta. Jälkiruoka tarjoillaan annoksina. Sen voi tilata kahvin jälkeen limoncello-lasillisen kera joko osana kokonaisuutta tai erikseen. Osoitteet: Riobamba 1046, Barrio Norte; Presidente Roberto M. Ortiz 1865, Recoleta; ja muut.
