Sisar Anastasian kalaresepti jouluaattona on parempi kuin karppi. En ole vielä ehtinyt syödä ensimmäistä annosta loppuun, kun jo mietin lisäannosta.

karppi

Sisar Anastasian kalaresepti on mureaa ja sulaa suussa. Kun se on joulupöydässä, kukaan ei enää ajattele sameaa karppia. Olen tämän reseptin suuri fani ja syön useita annoksia joka vuosi. Sinun ei tarvitse odottaa joulua valmistaaksesi tätä herkullista kalaa – se sopii täydellisesti myös tavalliseen illalliseen.

Vaikka karppi on ollut jo vuosia jouluillallisten tähti, se ei ole rehellisesti sanottuna kovin suosittu. Syömme sitä, koska se on vuosisatoja vanha perinne. Perinne on perinne, mutta monet valittavat karpin epämiellyttävästä mausta ja hajusta – joissakin perheissä sitä syödään välttämättömyyden vuoksi, ei nautinnon vuoksi. En ehkä ole karpin innokas fani, mutta siitä lähtien, kun maistoin muutama vuosi sitten sisareni Anastasian jouluisen kalareseptin, se on ollut joka vuosi hitti joulupöydässäni. Se on niin mietoa ja herkullista, että ennen kuin olen syönyt ensimmäisen annoksen loppuun, ajattelen jo seuraavaa. Joulupäivällisen lisäksi valmistan sitä joskus myös perjantai-illalliseksi.

Sisar Anastasian kalaresepti jouluaattona on parempi kuin karppi. En ole vielä ehtinyt syödä ensimmäistä annosta loppuun, kun jo mietin lisäannosta.

Sisar Anastasian joulukalareseptejä kastikkeessa

Ainekset:

  • 300 g kalafileetä (esim. hoki)
  • 3/4 kupillista makeaa kermaa
  • 50 g keltaista juustoa
  • lusikka öljyä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl hienonnettua koriattia
  • kalamausteita
  • öljyä
  • suolaa
  • pippuria

Sisar Anastasian kalaresepti jouluaattona on parempi kuin karppi. En ole vielä ehtinyt syödä ensimmäistä annosta loppuun, kun jo mietin lisäannosta.

Valmistusohje:

  1. Leikkaa kala paloiksi ja mausta kalamausteella.
  2. Jotta maut sekoittuvat, voit laittaa kalan jääkaappiin. Jos aikaa ei ole, pyöritä kala jauhoissa ja paista heti.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista kala kullanruskeaksi molemmin puolin.
  4. Sekoita kulhossa kerma ja raastettu juusto.
  5. Lisää korianteri ja mausta maun mukaan. Sekoita kastike uudelleen.
  6. Voitele uunivuoka voilla. Siirrä paistettu kala vuokaan.
  7. Kaada päälle juusto- ja kermakastike.
  8. Paista kaikki uunissa, joka on esilämmitetty 150–170 asteeseen, 15 minuuttia.
  9. Tarjoile kuumana alkupalana tai itsenäisenä ruokana salaatin kera.

Lisävinkkejä

Tämä resepti sopii erinomaisesti melkein mihin tahansa kalalajiin – useimmiten valmistin tällä tavalla hoki-fileetä, mutta paistoin myös turskaa ja haukea kermakastikkeessa . Makuun voi lisätä myös hieman sitruunamehua. Itse vahvistan tämän ruokalajin makua lisäämällä sipulia ja valkosipulia.

Sisar Anastasian kalaresepti jouluaattona on parempi kuin karppi. En ole vielä ehtinyt syödä ensimmäistä annosta loppuun, kun jo mietin lisäannosta.

Kuinka tarjoilla sisar Anastasian valmistama kala?

Jouluaattona tätä kalaa voi tarjoilla itsenäisenä ruokana tai perunan ja linssikaalin kanssa. Itse asiassa 12 perinteisen ruokalajin joukossa se ei tarvitse käytännössä mitään lisäyksiä. Jos aiot valmistaa sisar Anastasian reseptin mukaan paistettua kalaa epäviralliselle illalliselle, tarjoile se riisin, minkä tahansa viljan tai perunamuusin kanssa. Lisää mukaan suosikkisalaattisi, kurkkusalaatti tai suolakurkkuja. Mieheni rakastaa tätä ruokaa paistetun punajuurikkaan kanssa.