Täytän suklaakakun herkullisella kermalla. Kaikki kysyvät tätä reseptiä.

suklaakakun

Tämä kakku yhdistää kaksi makua, jotka tekevät vaikutuksen jo pelkällä läsnäolollaan: täyteläinen suklaa ja herkkä kerma, jossa on mielenkiintoinen vivahde. Leivon sitä usein sunnuntaisin, ja se katoaa viimeiseen muruun asti.

Yleensä leivon tämän kakun sunnuntaisin, ja joka kerta juhla päättyy samalla tavalla: ensimmäiset palat katoavat, sitten joku pyytää lisää ja lopulta reseptiä. Kakku on täyteläisen suklaista, pehmeää ja kosteaa, ja kahvikreemi antaa sille keveyttä ja hienostuneen aromin, joka ei peitä muita makuja, vaan päinvastoin yhdistää kaikki ainekset täydelliseksi jälkiruoaksi iltapäiväkahvin kanssa. Siksi kaikki rakastavat sitä. Se on ulkonäöltään yksinkertainen, maultaan ainutlaatuinen ja siinä on herkullinen kerma, joka erottuu muista.

Täytän suklaakakun herkullisella kermalla. Kaikki kysyvät tätä reseptiä.

Leivon tätä nopeaa ja terveellistä suklaakakkua useita kertoja viikossa. Se on todella herkullista!

Suklaakakun resepti kermalla

Ainekset suklaakakkuun :

  • 5 munaa,
  • 150 g sokeria,
  • 80 g kaakaota,
  • 120 g leivinjauhoja,
  • teelusikallinen leivinjauhetta,
  • 80 g sulatettua, jäähdytettyä voita,
  • ripaus suolaa,
  • 120 ml keitettyä kahvia (liottamiseen).

Valmistusohje:

  1. Erota valkuaiset keltuaisista ja vatkaa ne ripauksella suolaa, kunnes muodostuu vakaita piikkejä.
  2. Lisää sitten vähitellen sokeria, kunnes saat kiiltävän, vakaa konsistenssin. Lisää munankeltuaiset yksi kerrallaan sekoittaen vain lastalla, ei sekoittimella.
  3. Sekoita jauhot kaakaon ja leivinjauheen kanssa, siivilöi ja lisää seokseen hitaasti ja huolellisesti sekoittaen.
  4. Lisää lopuksi sulatettu voi ja sekoita se varovasti taikinaan. Kaada taikina 22–24 cm:n halkaisijaltaan olevaan leivontavuokaan ja paista noin 35–40 minuuttia 170 °C:n lämpötilassa.
  5. Jäähdytettyäsi leikkaa keksi kolmeen yhtä suureen osaan.

Täytän suklaakakun herkullisella kermalla. Kaikki kysyvät tätä reseptiä.

Kahvikreemi sopii täydellisesti keksin kanssa.

Kahvikreemin ainekset:

  • 400 ml 36 %:n kermaa, hyvin jäähdytettyä.
  • 250 g mascarponea,
  • 2–3 rkl tomusokeria,
  • 2 tl vaniljapastaa tai -uutetta,
  • 3 rkl paksua jäähdytettyä espressoa.

Valmistusohje:

  1. Vatkaa kermaa, kunnes se on selvästi paksua, mutta silti pehmeää.
  2. Lisää mascarpone ja tomusokeri ja sekoita lyhyesti, kunnes massa on tasainen.
  3. Kaada jäähdytetty espresso sekoittaen lastalla, älä sekoittimella. Kermavaahdon tulee säilyttää silkkinen pehmeytensä ja kiinteän rakenteensa.

Täytän suklaakakun herkullisella kermalla. Kaikki kysyvät tätä reseptiä.

Kokoa taikina:

  1. Aseta ensimmäinen kerros kakkujalustalle ja kostuta se kevyesti kahvilla.
  2. Voit myös lisätä hieman vadelma- tai mansikkahilloa.
  3. Levitä kerros kermaa, levitä se tasaisesti sivuille ja peitä toisella kerroksella.
  4. Toista kostutus (tarvittaessa hillolla) ja kerman levitys, sitten aseta viimeinen kerros. Levitä ohut kerros kermaa päälle ja sivuille, jotta kaikki sulkeutuu ja rakenne tasoittuu.
  5. Kaada päälle suklaakuorrutus.

Laita kakku jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi, mieluiten yöksi. Näin kerrokset imevät kosteutta ja kerma vakiintuu ja saa ainutlaatuisen maun.