Tutustu tähän jouluillan hittiin! Tämä ruokalaji ilahduttaa kaikkia vieraita, mutta harvat valmistavat sitä.

ruokalaji

Juhlaruokien joukossa on myös vähän tunnettuja reseptejä, jotka voivat muuttaa jouluaterian tunnelman täysin. Yksi tällainen aarre on karpalogeeli. Opi valmistamaan sitä.

Epätavallinen ruokalaji jouluaatolle

Se on karpalohyytelö. Se on peräisin Rajamaalta. Siinä yhdistyvät karpalon maku ja yllättävän pehmeä rakenne. Sen syvä punainen väri täydentää erinomaisesti juhlaillallisen tunnelmaa. Kermavaahto on yleensä viimeinen silaus.

Tutustu tähän jouluillan hittiin! Tämä ruokalaji ilahduttaa kaikkia vieraita, mutta harvat valmistavat sitä.

Resepti: Karpalo-hyytelö

Tämä on yksi suosikkiruokiani jouluaattona. Sinun on ehdottomasti maistettava sitä.

Ainekset

  • noin 1 kuppi tuoreita tai pakastettuja karpaloita
  • 3 kupillista vettä
  • 1 kanelitanko
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 5 kardemummakapselia
  • sokeria tai muuta makeutusainetta maun mukaan
  • noin 2 ruokalusikallista maissitärkkelystä (tai muuta tärkkelystä)

Tutustu tähän jouluillan hittiin! Tämä ruokalaji ilahduttaa kaikkia vieraita, mutta harvat valmistavat sitä.

Valmistusohje

  1. Valmistus:Sekoita karpalot 2 lasilliseen vettä ja kaada seos kattilaan. Lisää kaneli, neilikka ja kardemumma. Peitä kattila kannella ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  2. Seoksen valmistus:Kun seos on valmis, siivilöi se hienojakoisella siivilällä, poista mausteet ja murskaa karpalot huolellisesti, jotta saat puristettua mahdollisimman paljon mehua. Kuumenna saatu neste kiehuvaksi. Vatkaa tärkkelys ja jäljellä oleva lasillinen vettä erillisessä astiassa, kunnes seos on tasainen. Kaada tärkkelysseos kiehuvaan karpalomehuun sekoittaen jatkuvasti. Keitä muutama sekunti, kunnes hyytelö sakeutuu.
  3. Tarjoilu:Kaada hyytelö lautasille ja tarjoile lämpimänä tai kylmänä jäähtymisen jälkeen.

Tämä hyytelö tarjoillaan aterian lopuksi auttamaan ruoansulatusta runsaan aterian jälkeen. Se on erityisen suosittu lasten keskuudessa, mutta myös aikuiset nauttivat siitä mielellään.

Tutustu tähän jouluillan hittiin! Tämä ruokalaji ilahduttaa kaikkia vieraita, mutta harvat valmistavat sitä.

Mitä ominaisuuksia karpalolla on?

Karpalot ovat paitsi maukkaita, myös uskomattoman terveellisiä. Ne tukevat virtsateiden toimintaa. Karpalot tunnetaan parhaiten roolistaan virtsateiden toistuvien infektioiden ehkäisyssä ja lievittämisessä. Karpaloiden syöminen vaikuttaa myös myönteisesti verenkiertoelimistöön. Säännöllinen karpaloiden syöminen voi ylläpitää sydämen terveyttä, mutta ei vain sitä. Tutkimukset osoittavat, että ne voivat auttaa alentamaan ”pahaa” LDL-kolesterolia. Lisäksi niillä on ominaisuuksia, jotka edistävät ruoansulatuskanavan terveyttä.

Karpalo on myös runsaasti antioksidantteja. Nämä aineet auttavat neutraloimaan vapaita radikaaleja ja tukevat solujen luonnollisia puolustusmekanismeja. Lisäksi se vahvistaa immuunijärjestelmää ja sillä on tulehdusta ja bakteereita torjuvia ominaisuuksia.