Kulttimaiseen hampurilaiseen innoittamana Drval-salaatti yhdistää mehevän kananrinnan, juuston ja pekonin. Kaiken kruunaa runsas määrä vihanneksia ja herkullinen kastike. Se on jokaisen juhlan hitti, ja salaatti katoaa aina ensimmäisenä. Etkö usko? Kokeile sitä uudenvuoden juhlissa.
Sisällysluettelo
Kulinaarinen löytö, joka ilahduttaa vieraita ainutlaatuisella makuyhdistelmällä ja näyttävyydellä. Tämä ruoka on paitsi herkullinen, myös täyttävä ja melko terveellinen. Joten vaikka seuraatkin ruokavaliotasi, voit rohkeasti maistaa tätä ruokaa.
”Leskorub”-salaatti kanalla
Pääainesosat
- 500 g kanafileetä
- puoli pää salaatti-isbergia
- 150 g cheddar-juustoa
- 6 viipaletta paahdettua leipää
- 6 viipaletta pekonia
- 2 kourallista paistettua sipulia
- mausteet: pippuri, makea paprika, kanamauste
- oliiviöljyä leivänmurujen kasteluun
Kastike
- 4 ruokalusikallista ketsuppia
- 2 ruokalusikallista majoneesia
- 2 ruokalusikallista luonnonjogurttia
- 1 ruokalusikallinen sinappia

Aineksien valmistelu:
- Leikkaa kana kuutioiksi, mausta suolalla, pippurilla, makealla paprikalla ja erityisellä kanamausteella. Paista pannulla kullanruskeaksi, sitten laita sivuun jäähtymään.
- Leikkaa paahdettu leipä kuutioiksi, ripottele oliiviöljyä päälle ja paista pannulla kullanruskeaksi.
- Revi jäävuorisalaatti pienemmiksi paloiksi.
- Paista pekoniviipaleet kuivalla pannulla, aseta sitten paperipyyhkeelle ylimääräisen rasvan poistamiseksi.
- Valmista kastike sekoittamalla luonnonjogurttia majoneesiin, ketsuppiin ja sinappiin.
- Raasta cheddarjuusto karkealla raastimella.

Ainesosien järjestys:
- Aseta pohjalle silputut jäävuorisalaatin lehdet.
- Levitä hieman kastiketta.
- Lisää kerros kanaa.
- Levitä kastike tasaisesti kanan päälle.
- Ripottele cheddar-juustoa.
- Aseta paistetut leipäviipaleet päälle.
- Lisää päälle hienonnetut pekoniviipaleet .
- Ripottele päälle paistettua sipulia.
Voit tietysti muuttaa aineksia mieltymystesi ja jääkaapissa olevien aineksien mukaan. Loppujen lopuksi sinä tiedät parhaiten, mikä yhdistelmä maistuu sinulle. Halutessasi voit lisätä herneitä, maissia ja kurkkuja.
