Se on juhlapöydän kuningatar, enkä voi kuvitella joulua ilman sitä. Se on parempi ja hienostuneempi kuin tavallinen vihanneskeitto.
Sisällysluettelo
Äitini valmisti sitä joka juhlaan. Valtava kattila, jossa hän sekoitti ainekset, tuntui minusta maagiselta. Yllätyin huomatessani, että sen maun salaisuus ei ollut salaisissa ainesosissa, vaan täydellisissä suhteissa. Nyt jatkan tätä perinnettä, koska joulu ilman tätä salaattia ei ole joulu.
Kuinka valmistaa Olivier-salaatti?
Sen maun salaisuus on korkealaatuisten lihadelikatesien lisääminen, jotka antavat sille hienostuneisuuden. On myös tärkeää leikata kaikki ainekset tasaisiksi pieniksi kuutioiksi, mikä antaa salaatille täydellisen tekstuurin. Valmistan vihannekset aina kuorineen, mikä estää veden imeytymisen ja antaa niille täyteläisemmän maun. Vinkki : munat voidaan keittää samassa vedessä kuin vihannekset, riittää kun otat ne pois aikaisemmin (noin 8 minuutin kuluttua).
Jos haluat valmistaa hienostuneemman salaatin, voit käyttää keitettyä kanaa kinkun sijaan. Joskus pehmentääkseni makua lisään myös pienen, kiinteän, hapan omenan, joka on hienonnettu pieniksi paloiksi.
Resepti:Olivier-salaatti
- Luokka
- Välipala
- Keittiö
- Venäläinen
- Valmistusaika
- 20 min
- Kypsennysaika
- 25 min
- Annosten määrä
- 10
- Kalorimäärä
- 343 kunkin annoksen
Ainekset
- 500 g perunaa
- 200 g porkkanaa
- 100 g persiljan juurta
- 50 g selleriä
- 300 g keitettyä kinkkua, paloiteltuna
- 4 muna
- 3 isoa suolakurkkua
- 300 g paksua majoneesia
- suolaa ja pippuria maun mukaan
Valmistus
- RuoanlaittoKeitä vihannekset (perunat, porkkanat, persilja, selleri) kuorineen pehmeiksi. Keitä munat koviksi. Anna kaiken jäähtyä.
- LeikkaaminenKuori jäähtyneet vihannekset ja leikkaa ne yhtä paksuisiksi kuutioiksi. Leikkaa munat samankokoisiksi kuutioiksi.
- YhdistäminenSekoita kaikki leikatut ainekset kattilassa. Lisää majoneesi, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita varovasti ja laita jääkaappiin vähintään 2-3 tunniksi, jotta maut sekoittuvat.
Mistä nimi ”Olivier-salaatti” on peräisin?
Salaatti on saanut nimensä Lucien Olivierin, ranskalaisen kokin, joka omisti 1800-luvulla ylellisen ravintolan Moskovassa, kunniaksi. Juuri siellä hän loi tämän legendaarisen salaatin. Nykyään tunnemme sen nimellä venäläinen tai pääkaupunkisalaatti – modernisoitu versio ruoasta, jota aikoinaan tarjoiltiin tsaarille.
Minkä kanssa tätä salaattia tarjoillaan?
Tämä salaatti on niin täyttävä ja ravitseva, että se ei tarvitse juuri mitään lisukkeita. Se sopii parhaiten yhteen yksinkertaisten ainesosien kanssa, jotka antavat sen maun tulla täysimääräisesti esiin.
- Tuore leipä tai rapea patonki ovat luonnollisimmat ja yksinkertaisimmat lisukkeet. Viipale hyvää leipää, voideltuna voilla, sopii täydellisesti kermaisen salaatin kanssa ja luo täyttävän ja maukkaan voileivän.
- Tämä salaatti, joka sopii erinomaisesti lihadelikatesseihin , sopii hyvin kotitekoisten pasteijoiden, paistetun porsaanfileen tai muiden juhlapöydän lihaleikkeiden kanssa. Sen kasvis- ja kermainen maku tasapainottaa täydellisesti liharuokien suolaisuutta ja täyteläisyyttä.
- Täytetyt munat ovat toinen klassinen kylmä ruoka, joka sopii erinomaisesti salaatteihin. Voit jopa käyttää hieman salaattia täytteen pohjana sekoittamalla sen munankeltuaisiin.
- Silli öljyssä tai kermassa – kahden klassisen juhlasalaatin yhdistelmä yhdellä lautasella on puolalaisten juhlien ydin. Niiden maut, vaikka ovatkin erilaiset, täydentävät toisiaan erinomaisesti.
