Unohtakaa karppi ja kalkkuna. Tämä paisti on niin mehukas ja aromaattinen, että vieraanne muistavat sen vielä vuosienkin kuluttua.
Sisällysluettelo
Maassamme hanhi yhdistetään pääasiassa itsenäisyyspäivään. Sääli, sillä se on ihanteellinen, jalo ruokalaji jouluksi. Ensimmäistä kertaa uskalsin valmistaa sen kalkkunan sijaan. Olin yllättynyt lihan syvästä mausta ja mureudesta. Nyt tiedän, että se on juhlavin lintu, jonka voi tarjoilla joulupöydässä.
Kuinka valmistaa täydellinen paistettu hanhi?
Hanhen valmistaminen vaatii aikaa ja matalia lämpötiloja. Se on rasvainen lintu, ja salaisuus on sulattaa tämä arvokas rasva hitaasti, kosteuttaa liha sisältäpäin ja luoda uskomattoman rapea kuori. Tätä ei voi saavuttaa paistamalla sitä nopeasti.
On tärkeää hieroa hanhi suolalla ja majoraanilla vähintään päivää ennen paistamista. Suola imee kosteuden ihosta, jolloin se muuttuu paistamisen jälkeen rapeaksi kuin perunalastut. Yhtä tärkeää on, ettei sulatettua rasvaa heitetä pois! Kaada se purkkiin; se on erittäin hyödyllistä rasvaa, joka sopii erinomaisesti perunoiden paistamiseen ja uunissa kypsentämiseen.
Jos haluat vaihtelua, voit lisätä omenoihin muutaman kuivatun luumun tai päärynän. Joskus lisään myös tuoreen rosmariinin oksan, jotta ruoka saa metsän tuoksun.
Resepti:Paistettu hanhi omenoilla
- Luokka
- Pääruoka
- Valmistusaika
- 20 min
- Kypsennysaika
- 4 tuntia
- Annosten määrä
- 8
- Kalorimäärä
- 561 kunkin annoksen
Ainekset
- 1 kokonainen hanhi (noin 4 kg)
- 4 omenaa
- 4 valkosipulinkynttä
- 15 g kuivattua meiramia
- suolaa ja pippuria maun mukaan
Valmistus
- SuolausPese ja kuivaa hanhi huolellisesti. Hiero se runsaasti suolalla, pippurilla ja meiramilla sekä ulkopuolelta että sisältä. Laita jääkaappiin vähintään 24 tunniksi.
- Valmistautuminen paistamiseenKuumenna uuni 160 °C:een. Leikkaa omenat neljään osaan ja poista siemenet. Murskaa valkosipuli. Täytä hanhi omenoilla ja valkosipulilla. Aseta hanhi rinta ylöspäin uunipellille ja kaada puoli lasillista vettä.
- PaistaminenLaita uuniin ja paista kannen alla 3–4 tuntia. Kastele sulaneella rasvalla 30 minuutin välein. Viimeisten 30 minuutin aikana poista kansi, nosta lämpötila 200 °C:een ja paista, kunnes kuori on kullanruskea ja rapea.
