Unohtakaa mauton rypsiöljy. Tämä yksinkertainen korvaaminen hyvällä, terveellisellä oliiviöljyllä nostaa tämän klassisen alkupalan aivan uudelle tasolle. Se antaa sillille ainutlaatuisen maun.
Sisällysluettelo
Olen aina pitänyt silliä öljyssä klassikkona, jota ei voi parantaa. Mutta sitten, hetken mielijohteesta, käytin aromaattista italialaista oliiviöljyä tavallisen sijaan. Maku yllätti minut. Tämä yksinkertainen alkupala sai hienostuneen välimerellisen luonteen. Nyt valmistankin sen vain tällä tavalla.

Kuinka valmistaa silli oliiviöljyssä?
Oliiviöljyn laatu on tässä ratkaiseva tekijä. Sen on oltava hyvää, ensimmäisen kylmäpuristusta olevaa oliiviöljyä, jolla on hedelmäinen, hieman pippurinen maku. Se on tässä ruokalajissa tärkein mauste, joka antaa koko ruoalle sen luonteen. Yhdessä paistetun sipulin herkän makeuden ja kuivattujen tomaattien syvän makean ja hapan maun kanssa se luo uskomattoman rikkaan yhdistelmän.
On tärkeää leikata sipuli ohuiksi viipaleiksi ja blancheroida se kiehuvassa vedessä. Tämä poistaa sen terävän maun ja tekee siitä pehmeämmän, säilyttäen samalla miellyttävän rapean tekstuurin. Tämä yksinkertainen toimenpide myös pidentää sillin säilyvyyttä jääkaapissa. Marinoidut kuivatut tomaatit lisäävät paitsi makua myös kauniin rubiininpunaisen värin.
![]()
Resepti: Silli oliiviöljyssä
Hienostunut versio klassisesta alkupalasta, jossa on syvä välimerellinen aromi.
Ainekset
- 500 g sillin fileetä
- 2 isoa sipulia
- 100 g kuivattuja tomaatteja
- 400 ml ensipuristettua oliiviöljyä
- 4 laakerinlehteä
- 10 jyvää maustepippuria
Valmistus
- Sillin valmistelu Liota silliä kylmässä vedessä 1–2 tuntia, jotta ylimääräinen suola poistuu. Vaihda vesi kerran. Kuivaa silli paperipyyhkeellä ja leikkaa se noin 2–3 cm leveiksi paloiksi.
- Täytteen valmistus Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi, laita siivilään ja blanchoi kiehuvassa vedessä. Aseta sivuun, jotta se jäähtyy kokonaan. Leikkaa kuivatut tomaatit suikaleiksi.
- Asettele purkkiinAsettele suuressa steriloidussa purkissa kerroksittain silli, sipuli, kuivatut tomaatit, laakerinlehti ja maustepippuri. Kaada päälle oliiviöljyä, sulje kansi ja laita jääkaappiin vähintään viikoksi.
Millä voi korvata kuivatut tomaatit sillissä?
Kuivatut tomaatit antavat sillille makean ja hapan maun sekä kauniin värin. Jos sinulla ei ole niitä tai haluat kokeilla jotain muuta, tässä on neljä erinomainen vaihtoehtoa, jotka sopivat yhtä hyvin oliiviöljyn kanssa.
- Mustat oliivit ovat luonnollisin korvike, joka säilyttää tämän alkupalan välimerellisen luonteen. Niiden täyteläinen suolainen maku ja tiivis rakenne sopivat erinomaisesti silliä ja punasipulia.
- Kaprikset – nämä pienet kukannuput antavat sillille tyypillisen suolaisen ja hapan maun, joka tasapainottaa loistavasti kalan makua. Niiden terävä, ainutlaatuinen aromi tekee koko alkupalasta hienostuneemman ja elegantimman.
- Kuivatut luumut – niille, jotka pitävät makean ja suolaisen yhdistelmästä. Niiden savuinen, makea maku on klassinen lisä silliä varten, joka antaa ruoalle vanhanaikaisen, juhlallisen luonteen. Parasta on käyttää pehmeitä savustettuja luumuja, jotka on leikattu ohuiksi suikaleiksi.
- Marinoitu paprika , joka on leikattu pieniksi kuutioiksi, antaa sillille paitsi kauniin punaisen värin, myös makeutta ja kevyttä hapokkuutta.

