Joulukuun sää vaikuttaa minuun – minulla on jatkuvasti makeanhimo. Yritän kuitenkin valita vähäkalorisia makeisia, joten valitsen kotitekoisia herkkuja. Tässä on yksi niistä – se on niin helppo ja nopea valmistaa, että teen sitä jopa arkipäivinä.
Sisällysluettelo
Himo makeisiin ei ilmene vain viikonloppuisin. Varsinkin nyt, kun on pilvistä. Siksi minulla on luotettavia reseptejä nopeille, mielialaa kohottaville jälkiruoille. Tämä vaniljakastike sopii tähän täydellisesti, ja se valmistuu muutamassa minuutissa.
Kuinka valmistaa vaniljakastike?
Nopein tapa valmistaa vaniljakastike on käyttää valmiita pakkauskastiketta. Keitä ja jäähdytä kastike, sekoita sitten se voin kanssa. Mikään ei kuitenkaan voita kotitekoista vaniljakastiketta . Se on helppo valmistaa ja uskomattoman herkullista. Kuinka se valmistetaan?
Kiehauta maito ja vanilja, ja vatkaa munankeltuaiset ja sokeri kulhossa. Sekoita munankeltuaiset tärkkelykseen ja lisää kuuma maito sekoittaen jatkuvasti. Kaada nyt koko seos kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä sekoittaen, kunnes seos sakenee. Ota kattila pois liedeltä, lisää voita ja anna jäähtyä.
Kuinka valmistaa vanukas nopeasti?
Yhdistän tämän nopean vaniljakastikkeen herkulliseen suklaatäytteeseen. Se on ganache, kerman ja suklaan sekoitus. Se on uskomattoman maukasta, samettista ja helppo valmistaa. Lämmitän vain kerman, lisään hienonnetun suklaan ja sekoitan 2-3 minuutin kuluttua, kunnes seos on tasainen. Annan jäähtyä ja laitan sitten lusikalla vaniljakreemin päälle. Kaadan annokset heti pieniin kulhoihin tai laseihin, koska se tekee jälkiruoasta uskomattoman herkullisen. Hienonnetut keksit suklaakuorrutuksessa ovat täydellinen viimeistely. Tämä on yksinkertaisesti herkullista pilvisenä päivänä!
Resepti: Suklaakastike
Ainekset
Kastike:
- 500 ml maitoa
- 1 vaniljatanko tai 1 tl vaniljapastaa
- 4 munankeltuaista
- 80 g sokeria
- 40 g vehnäjauhoja tai maissitärkkelystä
- 30 g voita
Ganache:
- 150 g tummaa tai maitosuklaata
- 150 ml kermaa 30–36 %
Lisäksi:
- 2–4 suklaakuorrutettua keksiä

Valmistus
- Kermavaahdon valmistusKuumenna maito kiehuvaksi vaniljan (siemenet ja palko) kanssa. Vatkaa kulhossa munankeltuaiset ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi massaksi. Lisää tärkkelys tai jauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuuma maito ohuena nauhana vatkaten voimakkaasti.
- RuoanlaittoKaada kaikki takaisin kattilaan. Keitä keskilämmöllä sekoittaen jatkuvasti, kunnes seos sakenee (1–2 minuuttia). Ota kattila pois liedeltä, lisää voi ja sekoita. Peitä kerma elintarvikekalvolla ja anna jäähtyä.
- Ganachen valmistusKuumenna kerma lähes kiehuvaksi. Kaada se hienonnettuun suklaaseen. Odota minuutti, sekoita sitten, kunnes massa on tasainen ja kiiltävä. Anna jäähtyä.
- Jälkiruoan tarjoiluKaada hieman ganachea lasin pohjalle, lisää päälle lusikallinen vaniljakreemiä ja vielä yksi kerros ganachea. Jäähdytä jälkiruoka ja ripottele päälle hienonnettuja keksejä ennen tarjoilua.
