Kuinka valmistaa perunapannukakkuja, jotka ilahduttavat perhettäsi? Se voi tuntua helpolta, mutta tulos ei aina vastaa odotuksia. Kuinka saada täydellisen rapeat, tasaisesti paistetut ja kullanruskeat pannukakut? Avain on yhdessä huomaamattomassa ainesosassa, joka on todennäköisesti jo käsillä: etikka. Opi, miksi se kannattaa lisätä perunataikinaan ja kuinka valmistaa täydelliset pannukakut vaihe vaiheelta.
Sisällysluettelo
Perunalastujen valmistuksessa on syytä kiinnittää huomiota perunalajikkeeseen. Parhaiten sopii rakeinen, tärkkelyspitoinen C-lajike. Se takaa perunalastujen korkeimman laadun. Mutta yksi yksinkertainen temppu voi myös parantaa niiden makua ja tekstuuria. Lisää vain etikkaa perunalastuihin.

Etikka perunalastuihin
Yhden ruokalusikallisen etikan lisääminen raastettuihin perunoihin parantaa lopputulosta huomattavasti. Miksi? Kahdesta syystä. Ensinnäkin etikka estää perunoiden ruskistumisen. Raaka peruna tummuu nopeasti joutuessaan kosketuksiin hapen kanssa. Etikka happamoittaa perunaseosta ja hidastaa hapettumista. Tämä auttaa pannukakkuja säilyttämään vaalean värinsä, vaikka seos seisoisikin hetken ennen paistamista.
Toiseksi tämä lisäys parantaa perunaseoksen rakennetta. Etikka vahvistaa perunan tärkkelystä, jolloin pannukakut ovat tiiviimpiä ja eivät hajoa niin helposti paistamisen aikana. Lisäksi ne ruskistuvat tasaisesti ja niiden pinta muuttuu hieman rapeaksi.
Vaikka etikka voi tuoda mieleen voimakkaan maun, niin pienessä määrin (1 rkl per kilo perunaa) sen maku on täysin huomaamaton. Se haihtuu nopeasti paistamisen aikana muodostaen ohuen suojakerroksen taikinan pinnalle. Tämä estää kuuman rasvan tunkeutumisen pannukakkuihin. Tämän yksinkertaisen tempun ansiosta ne ovat vähemmän rasvaisia ja kevyempiä kuin perinteiset pannukakut .
Haluatko kokeilla tätä temppua omassa keittiössäsi? Tässä on testattu resepti perunapannukakkuille, jotka onnistuvat aina täydellisesti.

Kuinka valmistaa perunapannukakkuja etikalla
Perunapannukakkujen ainekset:
Peruna 1 kg
Sipuli 1/2 kpl tai 1 pieni kpl.
Muna 1 kpl
Etikka 1 rkl
Vehnäjauho 2 rkl
Suola ja pippuri Makuun
Öljy paistamiseen

Valmistus:
Puhdista, pese ja kuivaa perunat huolellisesti. Raasta ne hienolla raastimella. Siirrä saatu seos siivilään, joka on ripustettu kulhon päälle, ja purista ylimääräinen vesi pois.
Jätä kulho, jossa on valunut vesi, hetkeksi seisomaan, jotta tärkkelys laskeutuu pohjalle. Kaada sitten vesi varovasti pois ja lisää tärkkelys takaisin perunaseokseen.
Lisää hienoksi raastettu sipuli, muna, jauhot (jos seos on liian nestemäinen) ja ruokalusikallinen etikkaa. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Sekoita huolellisesti.
Kuumenna öljy paistinpannulla. Laita perunaseos lusikalla paistinpannulle ja muotoile pannukakkuja. Paista molemmin puolin kullanruskeaksi, kunnes ne ovat rapeita ja tasaisesti ruskistuneita. Siirrä valmiit pannukakut paperipyyhkeelle.
