Lisään sen kaaliin. Salaatti katoaa nopeammin kuin porsaan kyljys.

Salaatti

Vaikka klassinen kaalisalaatti ei yleensä aiheuta valituksia, joskus kannattaa kokeilla jotain uutta ja omaperäistä. Tämä herkku ilahduttaa sinua maullaan ja epätavallisella lisäyksellä, jota ei usein löydy salaateista.

Perinteinen valkokaali- ja porkkanasalaatti on erinomainen pohja, mutta kuivattujen tomaattien lisääminen muuttaa niiden maun. Tämä herkku valloittaa kaikki ja osoittaa, että vihannekset eivät saa jäädä kotletin varjoon. Loppujen lopuksi nimi ei ole sattumaa – tämä on todellinen herkku, joka sopii erinomaisesti erityisiin illallisiin, perhejuhliin tai yksinkertaisiin aterioihin läheisten kanssa.

Lisään sen kaaliin. Salaatti katoaa nopeammin kuin porsaan kyljys.

Raritase-salaatti kuivatuilla tomaateilla

Tämän salaatin tärkein salaisuus on rapean kaalin ja mehukkaiden kuivattujen tomaattien yhdistelmä. Kuivatut tomaatit antavat salaatille paitsi syvän värin, myös ennen kaikkea herkän, umami-maisen makeuden, joka tasapainottaa sipulin terävyyden ja antaa neutraalille kaalille ainutlaatuisen maun.

Kokoelman kruunaa majoneesi- ja jogurttikastike, joka on rikastettu aromaattisella tomaattiöljyllä ja virkistävällä sitruunan vivahteella. Se on täydellinen, virkistävä lisä runsaisiin ruokiin, kuten porsaankyljyksiin, kyljyksiin tai paistettuun kanaan. Tämä kevyt ja värikäs majoneesi- ja jogurttipohjainen kastike on paljon kevyempi kuin tyypillinen, rasvainen coleslaw-salaatti, jossa majoneesi on ainoa hallitseva ainesosa.

Värin lisäämiseksi osa valkokaalista voidaan korvata punakaalilla . Tämä lisää myös rapeutta ja hieman terävämpää, maanläheistä makua. Tämä salaatti on maukkain, kun kaikki vihannekset on leikattu hyvin pieniksi paloiksi – tämä helpottaa ruoansulatusta. Tämä resepti yhdistää rapeuden ja temperamentin.

Lisään sen kaaliin. Salaatti katoaa nopeammin kuin porsaan kyljys.

Ainekset:

  • 300 g valkokaalia,
  • 1 porkkana,
  • 1 pieni punasipuli,
  • muutama kuivattu tomaatti,
  • 1,5 rkl majoneesia,
  • 2 rkl luonnonjogurttia,
  • 2 tl kuivattujen tomaattien öljyä,
  • 1 rkl sitruunamehua,
  • 1 valkosipulinkynsi,
  • suolaa ja pippuria maun mukaan.

Lisään sen kaaliin. Salaatti katoaa nopeammin kuin porsaan kyljys.

Valmistusohje:

  1. Hienonna kaali ja laita se isoon kulhoon. Suolaa kevyesti ja muussaa pehmeäksi. Anna seistä 15 minuuttia.
  2. Raasta porkkana karkealla raastimella ja viipaloi punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Lisää viipaloidut vihannekset kaaliin.
  3. Kaada kuivattujen tomaattien vesi pois ja viipaloi ne ohuiksi suikaleiksi tai pieniksi kuutioiksi. Lisää ne kaaliin.
  4. Sekoita pienessä kulhossa majoneesi, luonnonjogurtti, kuivattujen tomaattien öljy, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Lisää kastike leikattuihin vihanneksiin ja sekoita huolellisesti.
  6. Jätä jääkaappiin vähintään 20 minuutiksi, jotta maut sekoittuvat.

Tämä salaatti on todiste siitä, että joskus riittää yksi pieni muutos, jotta yksinkertainen lisuke muuttuu hienostuneeksi ruokalajiksi, joka varjostaa kaikki muut. Hyvää ruokahalua!