Makopudding on kakku joulukokoelmastani. Mikään strudel ei voi kilpailla sen kanssa.

Makopudding

Makostrudel, makoleidi, makotähdet, juustomamakove – nämä huomaamattomat siniset hiutaleet voivat olla todellisia sankareita kodeissamme juhlapyhinä. Niitä on monenlaisia, ja niillä on hämmästyttävä kyky löytää paikkansa missä tahansa kakussa. Arvostan kuitenkin erityisesti niiden yhdistelmää vanukkaan kanssa. Makujen ja tekstuurien yhdistelmä on yksinkertaisesti jumalainen. Kuiva strudel ei voi mitenkään kilpailla tämän ultra-kermaisen jälkiruoan kanssa.

Luotettava trio ei koskaan petä juhlapyhinä. Makopiirakka, juustokakku ja inkivääri-piparkakku hallitsevat edelleen joulukuun juhlapöytiä, mutta yhä useammin ne käyvät läpi ihmeellisiä muutoksia. Niitä löytyy yksinkertaisempina, nopeampina tai modernimpina versioina, tai jopa mielenkiintoisina hybridimuotoina. Uskallan sanoa, että makopudding on eräänlainen kolmen konseptin yhdistelmä . Pähkinänsiemenet ovat tietysti peräisin perinteisestä strudelista, mutta ilmava taikina ja mausteinen aromi ovat peräisin inkivääri-piparkakusta ja kermainen täyte cheesecakesta. Mutta kaikin puolin se on vielä ”parempi”. Ilmavampi, kermaisempi, maukkaampi ja suussa sulava. Ja päällä on suklaakuorrutus, joka kruunaa kaiken tämän kuin diadeemi, joka osoittaa sen ylivoimaisen paremmuuden muihin piirakoihin nähden.Makopudding on kakku joulukokoelmastani. Mikään strudel ei voi kilpailla sen kanssa.

Poppupiirakka vaniljakastikkeella ja suklaalla – resepti

Ainekset:

Poppupohja:

  • 5 munaa
  • 1 kuppi kuivattuja jauhettuja makkakukansiemeniä
  • 3/4 kuppia vehnäjauhoja
  • 2/3 kuppia tomusokeria
  • 50 g voita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 ripaus suolaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl kardemummaa

Puddingimassalle:

  • 1 litra maitoa
  • 3 vaniljapuuroa
  • 3/4 kupillista sokeria
  • 250 g voita

Suklaakuorrutus:

  • 100 g kookosöljyä
  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g maitosuklaataMakopudding on kakku joulukokoelmastani. Mikään strudel ei voi kilpailla sen kanssa.

Valmistelu:

  1. Ota munat jääkaapista etukäteen, jotta ne saavuttavat huoneenlämpötilan. Erota heti valkuaiset keltuaisista. Sulata kakkuvoita kattilassa ja anna sen jäähtyä. Voit käyttää myös kasviöljyä. Kuorrutusvoin on oltava pehmeää, joten pidä huolta, että se pysyy lämpimänä.
  2. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, mausteet ja kuivatut unikonsiemenet. Jos sinulla on kokonaisia makkakukansiemeniä, jauha ne tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa.
  3. Vatkaa munanvalkuaiset ja ripaus suolaa, kunnes muodostuu kiinteitä piikkejä. Kun ne ovat paksuuntuneet, mutta eivät vielä tarpeeksi kiinteitä, lisää sokeri vatkaamalla jatkuvasti. Seoksesta tulee kuohkea ja kiiltävä. Lisää munankeltuaiset yksi kerrallaan, sekoittaen huolellisesti jokaisen lisäyksen jälkeen.
  4. Lisää jäähtynyt voi ja sekoita lyhyesti. Lisää lopuksi kuivat ainekset ja sekoita kaikki varovasti lastalla, jotta seos ei menetä tilavuuttaan.
  5. Kaada seos 23 x 33 cm:n kokoiselle leivontamuotille, joka on vuorattu leivinpaperilla tai voideltu öljyllä ja ripoteltu jauhoilla. Paista makkakakkua noin 30 minuuttia 170 °C:n lämpötilassa. Kun kakku on jäähtynyt, leikkaa se pituussuunnassa kahtia.
  6. Sekoita vaniljakastike 1 kupilliseen maitoa. Kaada sokeri kattilaan ja lisää loput maito. Kuumenna kiehuvaksi varmistaen, että kaikki kiteet ovat liuenneet kokonaan. Lisää vaniljakastike sekoittaen jatkuvasti vispilällä. Kuumenna, kunnes seos on paksua vaniljakastiketta. Anna sen jäähtyä huoneenlämpötilaan sekoittaen säännöllisesti, jotta pinnalle ei muodostu kuorta .
  7. Vatkaa pehmennetty voi sekoittimella korkealla nopeudella kuohkeaksi. Lisää vanukasseos yksi lusikka kerrallaan. Seoksen tulee olla sileä, samettinen ja kermainen.
  8. Levitä 2/3 kermasta ensimmäiselle kerrokselle, jossa on unikonsiemeniä. Peitä toisella kerroksella. Levitä loput vanukas päälle. Jäähdytä jääkaapissa, kunnes seos on täysin jähmettynyt.
  9. Sulata kookosöljy kattilassa. Lisää hienonnettu suklaa. Sekoita, kunnes se sulaa ja muodostuu kermainen, kiiltävä kuorrutus. Kaada se jäähtyneen kakun päälle. Levitä tasaisesti.Makopudding on kakku joulukokoelmastani. Mikään strudel ei voi kilpailla sen kanssa.

Kuinka koristella makkakakku?

Pala suklaakuorrutusta pyytääkin, että se sirotellaan kakun päälle. Mantelihiutaleet ovat täydellinen lisä joululeivonnaisiin . Ne eivät vain muistuta joululeivonnaisia, vaan myös täydentävät makun makua. Voit myös käyttää hienonnettuja saksanpähkinöitä, hasselpähkinöitä tai appelsiininkuorta , jotta perinteinen makuleivos muistuttaa enemmän alkuperäistä. Jos haluat antaa jälkiruoalle vieläkin ”teemallisemman” vivahteen, ripottele sen päälle sokeritähtiä tai -kuusia.

On myös syytä mainita, että sekä keksit että vanukas voidaan rikastuttaa kookoshiutaleilla . Näin saat leivonnaisia, jotka muistuttavat kuuluisaa makkakakkua.