Paistettu kala hyytelössä

Paistettu

Paistettu kala taikinaa on joulun klassikko. Tiesitkö, että se on myös erittäin maukasta, jos paistat sen kalaliemestä valmistetussa hyytelössä, jonka voit valmistaa karpin jäännöksistä (pää ja evät) ja juurikasveista?

Ainekset

Ainekset kalalle taikinaan:

  • 750 g valkoisen kalan fileetä (esim. mintaja, turska, hekka)
  • 1 muna
  • 125 ml maitoa
  • 125 ml vettä
  • 120 g vehnäjauhoja
  • 1 tl makeaa paprikaa
  • ripaus kuumaa paprikaa
  • puolen sitruunan mehu
  • suolaa, pippuria (maun mukaan)
  • öljyä paistamiseenPaistettu kala hyytelössä

Ainekset hyytelöön:

  • 500 ml kalaliemiä
  • 1 munanvalkuainen
  • 1 tl viinietikkaa
  • puolen sitruunan mehu (tai enemmän, maun mukaan)
  • 10 g gelatiinia
  • suolaa, pippuria (maun mukaan)Paistettu kala hyytelössä

Valmistuksen vaiheet

1

Laita paistettu kala kulhoon. Lisää lusikallinen sakeuttavaa liemiä. Laita jääkaappiin 2-3 tunniksi.

2

Tarjoile paistettu kala hyytelössä ja koristele hienonnetulla persiljalla.

3

Kuivaa kala paperipyyhkeellä, ripottele sitruunamehua, leikkaa pienemmiksi paloiksi ja aseta sivuun puoleksi tunniksi.

4

Vatkaa muna. Lisää jauhot, molemmat pippurit, mustapippuri ja ripaus suolaa. Kaada maito ja vesi. Sekoita ainekset, kunnes saat paksun kermakonsistenssin.

5

Kuumenna öljy paistinpannussa. Kasta kala taikinaan ja paista molemmin puolin kullanruskeaksi. Aseta paistetut palat paperipyyhkeelle imemään ylimääräinen öljy.Paistettu kala hyytelössä

6

Kirkasta kalaliemi. Kaada vatkattu munanvalkuainen ja etikka kylmään liemeen. Kuumenna kiehuvaksi. Siivilöi liemi. Mausta liemi sitruunamehulla ja tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

7

Liuota gelatiini pieneen määrään liemiä. Lisää loput liemestä ja sekoita. Anna jäähtyä.