Pavlova kardemummakreemillä ja rosmariini-appelsiinisiirapilla.

rosmariini

Juhlavan kardemummakreemin täyttämät merengekorut kastetaan rosmariini-appelsiinisiirapilla ja koristellaan marinoiduilla appelsiiniviipaleilla. Upea jouluinen jälkiruoka!

Annosten määrä:
4
Valmistusaika:
3 tuntia
Vaikeustaso:
helppo
Ravintoarvo
Yhdessä annoksessa (4 kpl): 422 kcal, 1015 kJ, 5 g proteiinia, 17 g rasvaa, 19 g hiilihydraatteja.

Ainekset

Meringuen valmistus:

  • 100 gmunavalkuaista (noin 3–4 keskikokoista munaa)
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlsokeria
  • jotainomenaviinietikkaaPavlova kardemummakreemillä ja rosmariini-appelsiinisiirapilla.

Rosmariini- ja appelsiinisiirapin valmistus:

  • 1pieni rosmariinin oksa
  • 50 gsokeria
  • 100 mltuoretta appelsiinimehua
  • 2 tlsitruunamehua
  • jotainomenaviinietikkaa
  • 2appelsiiniviipaletta

Kardemummakreemin valmistus:

  • 4kardemummakapselia
  • 250 gkermavaahtoa
  • 100 gmascarponea
  • 1 tltomusokeria

Lisäksi:Pavlova kardemummakreemillä ja rosmariini-appelsiinisiirapilla.

  • 1uuni
  • jotainleivinpaperia uunipellille

Valmistelu

1. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Kuumenna uuni 80 asteeseen.

2. Meringuen valmistamiseksi laita munanvalkuaiset, sokeri, tärkkelys ja hieman omenaviinietikkaa kulhoon ja vatkaa vatkainta tai keittiökoneella, kunnes muodostuu vakaa vaahto.

3. Muodosta silikonilastalla merengiseoksesta 4 kukkulaa valmistellulle uunipelille ja paina ruokalusikallinen seosta kunkin kukkulan keskelle, jotta muodostuu syvennys.

4. Kuivaa muodostuneet pallot kuumassa uunissa uunipelillä, joka on sijoitettu uunin keskelle, 2,5 tunnin ajan.

5. Anna pavlovakoreiden jäähtyä uunipelillä sammutetussa uunissa 1 tunnin ajan, sitten anna niiden jäähtyä kokonaan uunipelillä olevalla ritilällä.

6. Sillä välin valmista rosmariini- ja appelsiinisiirappi pesemällä rosmariinin oksa ja ravistamalla siitä pöly pois. Poista rosmariinin neulaset ja hienonna se suurilla veitsellä.

7. Laita sokeri pieneen kattilaan ja karamellisoi se keskilämmöllä kullanruskeaksi.

8. Deglasoi karamelli appelsiinimehulla (varovasti, sillä se roiskuu!).

9. Lisää rosmariini, sitruunamehu ja hieman etikkaa ja kiehauta. Keitä hitaalla lämmöllä, kunnes karamelli on täysin liuennut ja haluttu konsistenssi on saavutettu.Pavlova kardemummakreemillä ja rosmariini-appelsiinisiirapilla.

Louisen vinkki: Laitan aina siirappiin kaksi appelsiinin puolikasta, joita voi myöhemmin käyttää koristeluun.

10. Kardemummakreemin valmistamiseksi murskaa kardemummakapselit suurella veitsellä ja poista siemenet. Paista siemeniä lyhyesti pienessä pannussa ilman öljyä keskilämmöllä ja murskaa ne sitten morttelissa hyvin hienoksi.

11. Kaada kermavaahto kulhoon ja vatkaa, kunnes se on paksua vaahtoa.

12. Laita mascarpone keskikokoiseen kulhoon ja sekoita silikonilastalla, kunnes seos on tasainen. Lisää kermavaahto varovasti, mieluiten kahdessa erässä, käyttäen samaa silikonilastalla.

13. Sekoita tomusokeri ja kardemumma, siivilöi seos mascarpone-kermaan ja sekoita varovasti.

14. Täytä jäähtyneet pavlova-korit kardemummakermalla, lisää appelsiiniviipaleet, kaada päälle rosmariini-appelsiinisiirappi ja nauti.