Yksinkertaisin voikeksi. Rapea, suussa sulava, vain kolmesta ainesosasta.

voikeksi

Uskomattoman herkullisten voikeksien valmistamiseen tarvitset vain voita ja kaksi pääainesosaa. Munia ja leivinjauheita ei tarvita.

Nämä voikeksit ovat täydellinen jälkiruoka kahvin kanssa ja myös erinomaiset juhlakeksit: niitä voi syödä sellaisenaan tai koristella ja lisätä niihin suosikki-aineksia. Nämä ovat klassisia voikeksejä, jotka on valmistettu voista, mutta taikinaa valmistettaessa on muistettava yksi tärkeä yksityiskohta.

Yksinkertaisin voikeksi. Rapea, suussa sulava, vain kolmesta ainesosasta.

Kuinka valmistaa voikeksejä vain kolmesta ainesosasta?

Kolmen ainesosan keksit ovat keksejä, joiden leivonnassa käytetään murotaikinan perusääntöä: 3-2-1. Se tarkoittaa 3 osaa jauhoja, 2 osaa rasvaa (tässä tapauksessa voita) ja 1 osa sokeria.

Sekoita vain ainekset, jotta saat tasaisen taikinan. Yleensä murotaikinan voi tulee olla kylmää. Tällä kertaa teemme päinvastoin: voin tulee olla pehmeää ja huoneenlämpöistä, koska sekoitamme sen sokerin kanssa kuohkeaksi ja lisäämme sitten jauhot. Reseptissä käytetään tomusokeria, mutta voit käyttää myös kidesokeria; tärkeää on, että se liukenee kokonaan.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että emme jäähdytä taikinaa. Rullaamme sen ja laitamme jääkaappiin, kunnes se kovettuu kylmyydestä. Sitten leikkaamme sen viipaleiksi ja paistamme yksinkertaisia pyöreitä keksejä. Pieni vinkki: ennen paistamista voit kastaa kiekot sokeriin, jotta saat keksit, joissa on makea sokerikuori.

Keksit ovat täyteläisen kermaisia, mutta halutessasi voit lisätä niihin suosikkimakuasi: hieman vaniljauutetta, manteliöljyä tai sitrushedelmien kuorta.

Yksinkertaisin voikeksi. Rapea, suussa sulava, vain kolmesta ainesosasta.

Resepti: Voi-keksit

Ainekset

  • 300 g vehnäjauhoja
  • 200 g pehmeää voita
  • 100 g tomusokeria

Valmistus

  1. Valmistus Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi massaksi. Lisää jauhot ja vaivaa tasainen taikina. Aseta taikina leivinpaperille tai elintarvikekalvolle, muotoile siitä rulla, kääri ja laita jääkaappiin 30-40 minuutiksi.
  2. Keksien valmistus ja paistaminen Leikkaa jäähtynyt rulla viipaleiksi. Aseta viipaleet leivinpaperilla peitetylle uunipelille. Paista noin 10–13 minuuttia (aika riippuu keksien paksuudesta) 180 asteeseen lämmitetyssä uunissa.

Yksinkertaisin voikeksi. Rapea, suussa sulava, vain kolmesta ainesosasta.

Kuinka koristella voikeksejä?

Jos haluat jotain erikoista, voit koristella voikeksejä. Ne näyttävät upeilta ja maistuvat hyvältä, jos ne peitetään suklaakuorrutuksella (voit kastaa ne puoliksi sulatettuun suklaaseen tai piirtää kekseihin kuvioita kuorrutuksella). Ennen kuin suklaa jäähtyy, voit ripotella kekseihin mantelilastuja tai värikkäitä kondiittorikoristeita.