Tutustu tämän ruokalajin valmistuksen vaiheittaisiin ohjeisiin, jotta voit tehdä vaikutuksen ruokapöydässä.
Perinteinen matambre ja salaatti ovat menneisyyttä. Tänä vuonna jouluksi 2025 pääosassa on ruokalaji, joka lupaa olla kevyempi ja raikkaampi .
Se on vihreä salaatti paistetulla kanalla . Se on täyttävä ja erittäin helppo valmistaa. Se voidaan tarjoilla kylmänä tai huoneenlämpöisenä. Alla kerromme vaihe vaiheelta, miten se valmistetaan.
Kuinka valmistaa vihreiden lehtien salaatti grillatulla kanalla
Ainekset:
- 2 kananrintaa
- Vihreiden salaatinlehtien sekoitus (rucola, lehtisalaatti, pinaatti)
- 1 kuppi kirsikkatomaatteja
- 1/2 pieni punasipuli
- Juustoa, kuutioituna (portveini-salu tai tuorejuustoa, halutessasi)
- Oliiviöljyä
- Sitruunamehua
- Suolaa ja pippuria
- Tuoreita yrttejä (persiljaa tai basilikaa, halutessasi)
Vaihe vaiheelta:
- Paista kananrinnat grillissä pienellä määrällä oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Anna niiden jäähtyä ja leikkaa suikaleiksi tai kuutioiksi.
- Huuhtele ja kuivaa lehtivihannekset huolellisesti. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja sipuli ohuiksi viipaleiksi.
- Laita vihannekset, kana, tomaatit ja sipuli isoon kulhoon. Lisää juusto, jos käytät sitä.
- Sekoita oliiviöljy ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan ja lisää tuoreet vihannekset.
- Sekoita varovasti ja tarjoile. Voit valmistaa salaatin muutama tunti etukäteen ja säilyttää sitä jääkaapissa ilman mausteita.
