Nougat Glacé – ranskalainen parfee manteleilla, pähkinöillä ja hunajalla.

ranskalainen

Klassinen ranskalainen parfee jäätelöstä, herkullisesta hunajasta, karamellisoiduista pähkinöistä ja ilmavasta, kermamaisesta tekstuurista – sopii erinomaisesti juhlatilaisuuksiin.

Ainekset:

  • 3 munaa
  • 400 ml kermavaahtoa
  • 80 g sokeria
  • 80 g hunajaa
  • 120 g manteleita (tai puolet manteleita/puolet saksanpähkinöitä)
  • 75 g saksanpähkinöitä (tai pistaasipähkinöitä)

Nougat Glacé – ranskalainen parfee manteleilla, pähkinöillä ja hunajalla.

Paista mantelit ja pähkinät kevyesti kuivalla pannulla. Ripottele päälle hieman sokeria ja karamellisoi kevyesti. Anna sitten jäähtyä kokonaan.

Erota varovasti keltuaiset valkuaisista. Kuumenna hunaja pienessä kattilassa, kunnes se alkaa kiehua hieman.

Vatkaa munanvalkuaiset, kunnes muodostuu vakaita piikkejä. Kaada sitten hitaasti kuuma hunaja ja jatka vatkaamista, kunnes muodostuu kiiltävä, vakaa seos.

Nougat Glacé – ranskalainen parfee manteleilla, pähkinöillä ja hunajalla.

Lisää jäljellä oleva sokeri munankeltuaisiin ja vatkaa, kunnes saat kevyen, kermaisen ja tilavan massan.

Sekoita sitten varovasti vatkattuja munavalkuaisia.

Vatkaa kerma hyvin kylmäksi ja paksuksi (vinkki: laita se ensin pakastimeen 10–15 minuutiksi).

Sekoita sitten varovasti munien ja hunajan seokseen.

Nougat Glacé – ranskalainen parfee manteleilla, pähkinöillä ja hunajalla.

Lisää lopuksi varovasti karkeasti hienonnetut pähkinät ja mantelit parfeseokseen ja sekoita tasaisesti.

Kaada seos leipämuottiin, joka on vuorattu elintarvikekalvolla, tai pieniin silikonimuotteihin. Jäähdytä vähintään 12 tuntia ennen nouga-jäätelön tarjoilua.