Paahdettuja manteleita sisältävät keksit ovat välttämätön osa adventtia.

Paahdettuja

Paahdetut mantelit sopivat erinomaisesti myös kekseihin. Todisteena tästä ovat nämä nopeat ja helpot paahdettuja manteleita sisältävät keksit. Tässä on resepti.

Adventin aikana on ehdottomasti käytävä joulumarkkinoilla. Minua kiinnostaa aina ensisijaisesti paahdettujen manteleiden myyntipöytä. Ne ovat erityisen herkullisia, kun ne ovat vielä lämpimiä. Tämä makea herkku on maukas paitsi sellaisenaan myös ainesosana. Jos haluatte varmistua siitä itse, miksi ette kokeilisi leipoa näitä paahdettujen manteleiden keksejä?

Paahdettuja manteleita sisältävät keksit ovat välttämätön osa adventtia.

Ihanteellinen keksien tarjoilu: paahdettuja manteleita sisältävät keksit.

Jos kaipaat joulumarkkinoita, pidennä tätä tunnetta ja leivo suuri erä paahdettuja manteleita sisältäviä keksejä.

Keksien leivontaan tarvitset paahdettuja manteleita. Niitä voi ostaa esimerkiksi joulumarkkinoilta tai valmistaa helposti itse tämän reseptin avulla. Hienonna osa manteleista ja lisää ne taikinaan. Käytä loput mantelit myöhemmin keksien koristeluun.

Sulata ensin voi ja vatkaa se ruskean sokerin kanssa. Lisää muna ja sekoita. Sekoita kuivat ainekset (jauhot, leivinjauhe, suola, kaneli ja vaniljauute) ja lisää ne voin ja munan seokseen, kunnes taikina on tasainen. Lisää hienonnetut paahdetut mantelit ja hienonnettu tumma suklaa. Muodosta sitten lusikalla taikinasta tasaisia annoksia, aseta ne leivinpaperille ja paina kuhunkin muutama pala paahdettua mantelia. Paista keksit esilämmitetyssä uunissa kullanruskeiksi, anna sitten jäähtyä kokonaan.

Nämä keksit ovat herkullinen makea välipala kahvikupin kanssa ja koristavat mitä tahansa keksilevyä. Ja jos etsit pientä lahjaa pyhän Nikolauksen päiväksi tai salaisen joulupukin lahjanvaihtoon, nämä keksit sopivat myös täydellisesti.

Paahdettuja manteleita sisältävät keksit ovat välttämätön osa adventtia.

Keksit paahdetuilla manteleilla

Ainekset

  • 120 g pehmeää voita
  • 150 g ruskeaa sokeria
  • 1 muna, koko M
  • 200 g jauhoja, tyyppi 405
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 ripaus suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 120 g paahdettua mantelia sekä hieman koristeluun
  • 80 g tummaa suklaata

Paahdettuja manteleita sisältävät keksit ovat välttämätön osa adventtia.

Valmistelu

  1. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja lämmitä uuni 180 °C:seen (ylä- ja alalämpö).
  2. Sulata voi kattilassa ja kaada se sitten kulhoon yhdessä ruskean sokerin kanssa. Sekoita molempia aineksia, kunnes saat kermamaisen konsistenssin.
  3. Lisää muna ja sekoita.
  4. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola, kaneli ja vaniljauute.
  5. Sekoita kuivat ainekset voin ja munien seokseen ja sekoita huolellisesti, kunnes saat tasaisen taikinan.
  6. Jauha paahdetut mantelit (ostetut tai kotitekoiset) ja tumma suklaa pieniksi paloiksi. Lisää molemmat ainekset taikinaan ja sekoita varovasti.
  7. Muodosta taikinasta teelusikalla pieniä palleroita ja aseta ne leivinpaperille, jättäen niiden väliin hieman tilaa.
  8. Aseta muutama paahdettu manteli jokaisen taikinapallon päälle ja paina ne kevyesti kiinni.
  9. Paista keksejä esilämmitetyssä uunissa 10–12 minuuttia, kunnes ne ovat vaalean kullanruskeita.
  10. Anna keksien jäähtyä ja kovettua uunipellillä. Säilytä niitä ilmatiiviissä keksilaatikossa.