Spekulatius-moussen valmistaminen vie vain 30 minuuttia, sen jälkeen jääkaappi hoitaa loput. Ihanteellinen vaihtoehto niille, jotka rakastavat spekulatiusta, mutta haluavat kokeilla jotain uutta!
Sisällysluettelo
Spekulatius-mousse
Valmistusaika: 30 minuuttia
Lepoaika: 1 tunti
Kokonaismääräaika: 1 tunti 30 minuuttia
Ainekset 4 annokseen
- 50 g valkoista suklaata
- 150 g täysmaitosuklaata
- 20 g sokeria
- 5 munankeltuaista
- 200 g kermaa
- 70 g spekulakeksejä
- 0,5 tl spekulakeksejä
- 0,5 tl kanelia
Valmistelu
- Leikkaa molemmat suklaat karkeasti ja sulata ne vesihauteessa.
- Vatkaa sokeri ja munankeltuaiset kermaiseksi. Vatkaa kerma paksuksi. Anna sulatetun suklaan jäähtyä hieman ja sekoita se vähitellen sokerin ja munankeltuaisten seokseen.
- Sekoita sitten varovasti noin 3/4 kermasta, jätä loput koristeluun, mieluiten jääkaappiin. Murskaa spekulakeksit ja lisää ne kermaan yhdessä spekulakeksien mausteiden ja kanelin kanssa. Jaa seos neljään lasiin ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi jähmettymään.
- Koristele spekulakermavaahto jäljellä olevalla kermalla ja halutessasi suklaalastuin.

Heti kun ensimmäiset spekulakeksipakkaukset ilmestyvät supermarketteihin, monille alkaa lempivuodenaika. Tässä tulee apuun spekulakakku-mousse: kermainen, ilmava talvinen jälkiruoka, joka tekee vaikutuksen ilman erityistä vaivannäköä.
Spekulakakku – Tiramisu
Kevyemmän moussen saamiseksi korvaa kerma kevyellä kermalla tai lisää hieman maitoa. Lisää rapeutta ripottelemalla päälle puolet spekulakeksin paloista juuri ennen tarjoilua. Ja lisää suklaista makua raastamalla päälle hieman tummaa suklaata. Tämä luo upean makukontrastin!
Näin voit taata spekulakeksimoussin valmistuksen onnistumisen.
Valmistus on yllättävän helppoa. Sulata kaksi erilaista suklaata vesihauteessa, vatkaa munankeltuaiset ja sokeri kermaiseksi ja lisää ne suklaaseen. Sitten seuraa tärkein vaihe : sekoita varovasti vatkattu kerma . Juuri tämä luo ilmavan konsistenssin, jonka ansiosta mousse on todella herkullista!
Onko vegaanista vaihtoehtoa?
Kyllä! Käytä kasvisšokolaattia, korvaa munankeltuaiset aquafaballa (vedellä, jossa on vatkattu kikherneitä) ja kerma hyvin jäähdytetyllä vatkaistun kerman korvikkeella . Rakenne on hieman erilainen, mutta silti kosteaa ja kermaista.
