Tämä resepti perustuu klassiseen jogurttipiirakkareseptiin, jota on täydennetty omenoilla, jotka tekevät siitä mehukkaamman.
Sisällysluettelo
Rapea ulkopuolelta, mehevä sisältä, ainutlaatuisella tuoksulla, joka täyttää keittiön heti, kun leivonta alkaa. Bisquit on yksi suosituimmista espanjalaisista jälkiruoista , monipuolisin ja herkullisin klassinen kotileivontaresepti. Ja jos siihen lisätään omenat, tulos on vieläkin mehevämpi ja maukkaampi.
Perhejuhliin ei ole mitään parempaa kuin yksinkertainen ja edullinen resepti, joka on helppo valmistaa ja sopii kaikille ruoanlaittoa harrastaville. Lisäksi siinä käytetään yhtä Espanjan suosituimmista ja symbolisimmista hedelmistä.
Ainekset:
- 3 munaa
- 1 luonnon- tai kreikkalainen jogurtti (125 grammaa)
- 1 mitallinen jogurttia auringonkukka- tai pehmeää oliiviöljyä
- 2 mitallista sokeria jogurtissa
- 3 purkkia jogurttia, korkealaatuista vehnäjauhoa
- 1 sitruunan kuori ja mehu
- 16 grammaa tai 1 pussi leivinjauhetta
- Ripaus suolaa
- 3 isoa Rainet- tai Golden-omenaa tai 4 pientä omenaa.
- Persikka- tai aprikoosihilloa koristeluun

Tarkennus:
- Kuumenna uuni 180 asteeseen, varmistaen, että se lämpiää sekä ylhäältä että alhaalta.
- Pese, kuivaa huolellisesti ja raasta sitruuna raastimella.
- Kuori omenat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
- Purista sitruunan mehu ja kaada se omenien päälle, jotta ne eivät hapetu.
- Vatkaa kulhossa munat, sokeri ja ripaus suolaa.
- Kun seos on vatkautunut, lisää öljy käyttäen sekoitinta alhaisimmalla nopeudella, ja kun öljy on täysin liuennut, lisää jogurtti.
- Lisää sitruunan kuori.
- Lisää seulottu jauho ja leivinjauhe käyttäen lastalla ja sekoittaen seosta, jotta se ei laskeudu.
- Lisää lopuksi puolet omenoista seokseen.
- Kaada seos 20–22 senttimetrin halkaisijaltaan olevaan vuokaan, joka on voideltu öljyllä tai tarttumattomalla ruiskulla.
- Lopuksi koristele jäljellä olevilla omenoilla ja ripottele päälle valkoista sokeria.
- Paista 180 asteessa noin 60 minuuttia , riippuen valitusta vuoasta, tai kunnes hammastikku tulee puhtaana ulos.
- Otetaan kakku uunista ja voidellaan se vielä kuumana persikka- tai aprikoosihillolla maun mukaan.
- Annetaan kakun jäähtyä muotissa noin 15 minuuttia, otetaan sitten muotista ja annetaan jäähtyä kokonaan ritilällä.
