Tässä jälkiruoassa on kyse myös yksittäisten ainesosien puhtaasta mausta. Tässä pääosassa on kahvi. Mascarpone ja – huomio! – liukoinen kahvi yhdistyvät luoden aistillisen makean kermakastikkeen, joka on lisäksi yllättävän helppo valmistaa.
Sisällysluettelo
Ainekset (4 hengelle)
- 300 g mascarponea
- noin 300 ml kermavaahtoa
- 1 täysi ruokalusikallinen liuoksessa olevaa kahvia
- noin 100 g sokeria
- 4 mokkakahvipapua

Valmistus
Sekoita sokeri ja liuoksessa oleva kahvi 100 ml:aan rasvaista kermaa. Kuumenna ja sekoita, kunnes kahvi ja sokeri ovat liuenneet. Lisää mascarpone. Vatkaa loput rasvaiset kermat, kunnes ne muodostavat tukevat piikit, ja sekoita ne varovasti seokseen. Kaada neljään lasiin ja koristele kukin kahvipavulla.
