Tuore, herkkä ja hieman kirpeä mustikkamousse on ihanteellinen jälkiruoka, jos etsit jotain kevyttä mutta vaikuttavaa , joka sopii erinomaisesti eleganttiin illalliseen.
Sisällysluettelo
Hellävarainen, ilmava ja upean luonnollisen värinen, tämä mousse on yksi niistä jälkiruoista, jotka valloittavat sydämet helposti. Tässä mustikalla valmistetussa versiossa yhdistämme marjojen tuoreuden vastustamattomaan, suussa sulavaan tekstuuriin .
Tämä resepti vaatii vain vähän ainesosia, valmistuu nopeasti ja, mikä tärkeintä, jos etsit jälkiruokia joulupöytään, sen voi valmistaa etukäteen, se sopii moniin tarjoiluvaihtoehtoihin ja onnistuu aina.

Ainesosat
- Mustikka 300 g
- Kermavaahto 200 ml
- Tuorejuusto 50 g
- Lehtigelatiini 2
- Sokeri 40 g
Kuinka valmistaa mustikkamousse
Laita ensin gelatiini liottumaan kulhoon kylmää vettä. Murskaa mustikat soseeksi ja laita sose sivuun. Kaada vesi gelatiinista pois ja liuota se pieneen määrään kuumaa vettä. Sekoita gelatiini soseeseen.
Vatkaa tuorejuusto, sokeri ja kerma, kunnes seos on kiinteää. Sekoita kerma varovasti mustikkasoseeseen, kunnes seos on tasainen ja kermainen.
Kaada mousse erillisiin laseihin ja jätä vähintään 4 tunniksi jääkaappiin.

Minkä kanssa mustikkamousse tarjoillaan?
Me valmistimme pohjan murskatuista kekseistä ja säästimme hieman mustikkapureeta, jota käytimme paitsi koristeeksi myös moussen maun vahvistamiseen. Jotta jälkiruoka näyttäisi entistä houkuttelevammalta, koristimme sen myös tuoreilla mustikoilla ja ripauksella sitruunankuorta .

