Kuninkaallinen silli on joulupöydän hittituote. Kaikki pyytävät lisää.

silli

Tänä vuonna valmistakaa silli jouluksi aivan uudella tavalla. Tarjoilkaa se runsaasti mausteiden, tuoreiden taatelien, kuivattujen karpaloiden ja manteleiden kanssa. Tätä yhdistelmää on mahdoton sivuuttaa. Varmistakaa se itse katsomalla videomme, jossa on yksityiskohtaiset ohjeet. Ainesosaluettelo on alla.

Kuninkaallinen silli on joulupöydän hittituote. Kaikki pyytävät lisää.

Ainekset:

  • 500 g silliä matiaasissa öljyssä,
  • 200 ml silliöljyä,
  • 150 ml oliiviöljyä,
  • 3 tähtianista,
  • 70 g tuoreita taateleita,
  • 1 tl neilikkaa,
  • 2 kanelitankoa,
  • 1 tl punapippuria,
  • 1 tl sinapinsiemeniä,
  • 1 tl katajanmarjoja,
  • 2 rkl lipohunajaa,
  • 2 valkosipulinkynttä,
  • 1 rkl kuivattua karpaloa,
  • 1 rkl mantelilastuja,
  • oksan tuoretta rosmariinia.

Kuninkaallinen silli on joulupöydän hittituote. Kaikki pyytävät lisää.

Muistettavaa:

  1. Jos pelkäät, että silli on liian suolaista, voit aina liottaa sitä maidossa. Tällä nopealla ja toimivalla menetelmällä on vielä yksi etu: liotuksen jälkeen kala muuttuu uskomattoman mureaksi.
  2. Tätä reseptiä varten leikkaa silli pieniksi kuutioiksi.
  3. Valmista sitten marinadi. Sekoita kaikki ainekset isossa kulhossa.
  4. Muista, että tuoreista taateleista on poistettava kivet.
  5. Jos aiot tarjoilla tämän ruokalajin jouluna, kannattaa valita juhlavat astiat. Tällä kertaa valitsimme tähtimäisen kulhon.
  6. Aseta kerros silliä kulhon pohjalle. Levitä lusikalla hieman marinadia päälle. Toista prosessi vielä kerran.
  7. Kääri lopuksi kulho tiiviisti elintarvikekalvolla ja laita se jääkaappiin 24 tunniksi.
  8. Koristele ruoka ennen tarjoilua kuivatuilla karpaloilla, manteleilla ja tuoreella rosmariinilla.