Tämä suosittu jälkiruoka, joka ei vaadi jauhoja tai monimutkaisia ainesosia, valmistuu vain muutamassa vaiheessa ja on rakenteeltaan ilmava, kuin syötävä pilvi.
Sisällysluettelo
Ainesosaluettelo
isoja munia: 3
Valkoista suklaata: 120 grammaa

Niin kutsuttu ”pilvikakku” on tullut yksi minimalistisen leivonnan eniten keskustelluista ilmiöistä. Sen salaisuus ei piile monimutkaisissa tekniikoissa tai pitkissä ainesosaluetteloissa, vaan päinvastoin : se valmistetaan vain munista ja valkosuklaasta, minkä ansiosta se saa niin kevyen konsistenssin, että se muistuttaa syötävää pilveä.
Japanilaisesta keittiöstä inspiraationsa saanut tämä resepti on saavuttanut suosiota sosiaalisessa mediassa ja ruokalehdissä sen herkän, pehmeän ja ilmavan tekstuurin ansiosta. Se sopii erinomaisesti niille, jotka etsivät yksinkertaista, jauhoja sisältämätöntä jälkiruokaa, joka sopii erinomaisesti tuoreiden hedelmien, marjojen tai vain tomusokerin kanssa.
Vaihe vaiheelta
- Kuumenna uuni 170 °C:een ja vuoraa pieni vuoka (noin 15 cm) leivinpaperilla.
- Erota varovasti valkuaiset keltuaisista.
- Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa lyhyin väliajoin sekoittaen, kunnes seos on tasainen. Anna sen jäähtyä hieman.
- Lisää munankeltuaiset sulatettuun suklaaseen ja sekoita hyvin.
- Vatkaa munavalkuaiset, kunnes muodostuu tukevia piikkejä.
- Lisää kolmasosa munavalkuaisista suklaan ja munankeltuaisten seokseen, jotta seos muuttuu kevyemmäksi.
- Sekoita loput munavalkuaiset kahdessa erässä pehmeillä, käärittävillä liikkeillä.
- Kaada seos vuokaan.
- Aseta vuoka kuuman veden sisältävälle tarjottimelle ja kypsennä vesihauteessa.
- Paista 15 minuuttia 170 °C:n lämpötilassa. Laske sitten lämpötila 160 °C:een ja paista vielä 15 minuuttia.
- Sammuta uuni ja anna kakun seistä uunissa vielä 15 minuuttia.
- Ota uunista, anna jäähtyä kokonaan ja ota muotista. Halutessasi: ripottele päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

