Spekulatius-jälkiruoka lasissa: nopea kerroksellinen jälkiruoka jouluvalikoimaasi.

jälkiruoka

Tämä kermainen spekulakakku ja vadelma-jälkiruoka on täydellinen monikerroksinen jälkiruoka adventtia varten. Se valmistuu nopeasti, tuoksuu ihanalta ja luo juhlavan tunnelman. Sopii erinomaisesti kodikkaaseen kahvitaukoon tai joulupäivällisen makeaksi päätökseksi.

Ainekset

Jälkiruokalasit: 3

200 g Spekulatius-keksit

200 g kerma

200 g mascarpone

1 pakkaus kermavaahtoa

2 pakkausta vaniljasokeria

250 g vähärasvainen tuorejuusto

2 rkl sitruunamehua

60 g sokeria

300 g Jäädytettyjä vadelmia

Koristeluun:

Tuoreita vadelmia

Spekulatius-jälkiruoka lasissa: nopea kerroksellinen jälkiruoka jouluvalikoimaasi.

Valmista spekulakakku.

Vaihe

Laita ensin spekulakakku pakastuspussiin ja rullaa sitä useita kertoja kaulinalla, kunnes se on murentunut hienoksi muruksi.

Vaihe

Laita sitten kulhoon kerma, mascarpone, kermastabilointiaine ja vaniljasokeri ja vatkaa käsivatkaimella, kunnes seos on paksua.

Vaihe

Sekoita toisessa kulhossa rasvaton tuorejuusto sitruunamehun ja sokerin kanssa tasaiseksi massaksi.

Vaihe

4 Sekoita nyt varovasti rahkakreemi vatkattuihin kermiin ja siirrä se kondiittoripussiin.

Vaihe

5

Laita nyt jälkiruoka kerroksittain. Laita lasiin noin 2–3 ruokalusikallista spekulakeksejä ja jaa päälle 2 ruokalusikallista vadelmaa. Levitä kolmantena kerroksena kerma päälle.

Vaihe 6

Toista lopuksi kerrokset vielä kerran ja koristele jälkiruoka spekulakeksillä, vadelmilla ja spekulakeksin paloilla.

Spekulakeksijälkiruoan muunnos

Tätä reseptiä on helppo muunnella – täältä löydät herkullisia ideoita vieläkin monipuolisempaan valikoimaan:

muilla hedelmillä

Jäädytettyjen vadelmien sijaan voit käyttää seuraavia vaihtoehtoja:

  • Jäädytettyjen marjojen sekoitus
  • Tuoreet vadelmat tai mustikat
  • Säilykemandariinit (valuta neste hyvin)
  • Säilykekirsikat (valuta hyvin)

Kerrostettuna jälkiruokana.

Yksittäisten kuppien sijaan voit laittaa jälkiruoan kerroksittain suureen vuokaan tai kulhoon. Tämä on erityisen kätevää, jos haluat ottaa jälkiruoan mukaasi.

Nauti vegaanisuudesta!

Korvaa mascarpone, tuorejuusto ja kerma kasviperäisillä vaihtoehdoilla, kuten:

  • Tuorejuusto on korvattu soijatuorejuustolla.
  • Kerma korvataan kasvisperäisellä kermavaahdolla.
  • Mascarpone voidaan valmistaa vegaanisesta kermajuustosta tai kotona cashewpähkinöistä: kerma

Vinkki: Varmista, että tuotteet eivät sisällä sokeria, jotta voit itse säätää makeuden määrää.

Kerrokset kermaa ihon tekstuurin parantamiseksi

Kerma voidaan mausttaa pienellä määrällä kanelia, inkivääri-piparkakkujen mausteita , lasillisella amarettoa tai kahvilikööriä – jälkiruoka saa tiramisu-vivahteen, kun keksit kastetaan espressoon .

Korvaa ainesosat

Haluatko mukauttaa jälkiruoan erityisiin ruokavalio-vaatimuksiin tai korvata puuttuvat ainesosat? Ei hätää – täältä löydät sopivat vaihtoehdot jokaiselle ainesosalle.

Spekulaas

Klassisen mausteisen spekulaasin lisäksi myös voispekulaas tai muut talvikeksit ovat erittäin maukkaita. Gluteenittomana vaihtoehtona voit käyttää gluteenittomia spekulaas-keksejä – näin jälkiruoka on herkku myös gluteeniyliherkkyydestä kärsiville.

Spekulatius-jälkiruoka lasissa: nopea kerroksellinen jälkiruoka jouluvalikoimaasi.

Korvaa sokeri

Kidesokerin sijaan voit käyttää seuraavia vaihtoehtoja:

  • Ksylytoli (korvaus 1:1)
  • Erytritoli (käytä hieman enemmän, koska se on vähemmän makeaa).
  • Vaahterasiirappi tai agavenektari (myös makeampaa kuin tavallinen sokeri).
  • Kookospalmun kukista valmistettu sokeri (maultaan hieman karamellin kaltainen).
  • Käytä hunajaa vähemmän kuin sokeria, koska sen maku on voimakkaampi.

Mascarpone

Mascarpone voidaan korvata tuorejuustolla tai tuorejuuston ja rasvaisen kerman sekoituksella . Kevyempään vaihtoehtoon sopii myös skyr .

Rasvaton tuorejuusto

Rasvaton tuorejuusto voidaan korvata rasvaisemmalla , tai jopa skyrillä , tai jogurtin ja tuorejuuston sekoituksella .

Kerma

Tavallisen kerman sijaan voi käyttää kasvisperäistä kermavaahtoa. Varmista, että se sopii vaahdotettavaksi.

Vaniljasokeri

Vaniljasokerin sijaan voi käyttää vaniljatangon sisusta tai 1–2 teelusikallista vaniljapastaa – nämä kaksi vaihtoehtoa antavat voimakkaamman vaniljatuoksun.

Koristele

Pienillä koriste-elementeillä voit tehdä jälkiruoastasi juhlavan ja houkuttelevan – täydellisen adventin tai joulun menuun.

Täytteet

  • Jauhetut tai karamellisoidut pähkinät
  • Paahdetut mantelit
  • Kuivatut vadelmat tai karpalot
  • Värikkäät strösselit tai suklaalastut
  • Joulukoristeet
  • Suklaakastike tai karamellikastike
  • Minttu, joka on siroteltu tomusokerilla kuin lumi.

Tarjoiluvaihtoehdot ja menuideoita

Spekulatius-jälkiruoka on täydellinen juhla-ateria talvimenuun. Tässä on toinen vaihtoehto jouluvalikkoon:

Voiko spekulatius-jälkiruoan valmistaa päivää ennen?

Jälkiruokaa ei voi valmistaa kokonaan päivää ennen tarjoilua, koska spekulatius-keksit kostuvat. Kaikki komponentit voidaan kuitenkin valmistaa erikseen . Valmista tuorejuusto-kermaseos ja säilytä sitä suljetussa astiassa jääkaapissa. Jauha spekulakeksit ja säilytä niitä suljetussa astiassa huoneenlämmössä. Juuri ennen tarjoilua laita seos kerroksittain jäädytettyjen vadelmien kanssa laseihin.

Spekulatius-jälkiruoka lasissa: nopea kerroksellinen jälkiruoka jouluvalikoimaasi.

Säilytysolosuhteet ja säilyvyysaika

Jälkiruoka on parasta kerrostella juuri ennen tarjoilua . Kerrostetut jälkiruoat on syötävä 24 tunnin kuluessa, muuten spekulakeksit pehmenevät ja marjat erittävät vettä. Jälkiruoka voidaan kuitenkin säilyttää enintään 3 päivää . Peitä lasit elintarvikekalvolla ja säilytä niitä jääkaapissa .

Vinkki: Jotta spekulakeksit saavat rapean tekstuurin, voit ripotella niiden päälle tuoreita spekulakeksinmuruja.