Tämä uuniruoka on erittäin maukas ja valmistuu vähällä vaivalla.

erittäin

Voinen, mausteinen, helppo valmistaa: tämä kukkakaali- ja jauhelihauuniruoka valmistuu uunissa vain muutamassa vaiheessa ja maistuu koko perheelle.

Onko sinullakin vähän aikaa tai halua valmistaa jotain monimutkaista joulua edeltävänä aikana? Sitten kukkakaali- ja jauhelihapehmeä on juuri sinulle sopiva ruoka. Sinun tarvitsee vain leikata vihannekset, paistaa jauheliha, laittaa kaikki kerroksittain uunivuokaan, ripotella päälle juustoa, ja uuni hoitaa loput. 45 minuutin kuluttua herkullinen pehmeä kuudelle hengelle on valmis. Kuulostaa hyvältä, eikö? Aloitetaan sitten!

Tämä uuniruoka on erittäin maukas ja valmistuu vähällä vaivalla.

Kotiruoka: kaalikaali- ja jauhelihapeitto.

Kuka ei tunne tätä tunnetta? Joulukuu on tapaamisten maratonia; kaikki haluavat tavata vielä ennen juhlapyhiä, joulumarkkinat ovat lisäkiinnostus, ja vielä pitää ostaa pari lahjaa.

Tähän aikaan vuodesta ruoanlaitto aiheuttaa minulle enemmän stressiä kuin rentoutumista. Siksi arvostan erityisesti yksinkertaisia ruokia, jotka eivät vaadi paljon vaivaa, mutta ovat silti erittäin maukkaita. Ihannetapauksessa ne tulisi paistaa uunissa, kuten esimerkiksi tämä kaalikaali- ja jauhelihapeitto.

Tämä vuoka on todellinen kotiruoka. Paista ensin hienoksi leikattu kukkakaali ja jauheliha, kunnes ne ovat murenevia. Sekoita sitten molemmat ainekset vuokaan ja lisää kermajuustosta ja rasvaisesta kermasta valmistettu kermakastike. Lopuksi ripottele päälle valitsemasi juusto – minä pidän emmentaalista tai aromaattisesta vuoristojuustosta – ja paista 25 minuuttia.

Tämä uuniruoka on erittäin maukas ja valmistuu vähällä vaivalla.

Kaalikaali- ja jauhelihapata

Ainekset

  • 900 g kaalikaalia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 750 g jauhettua lihaa
  • suolaa ja pippuria
  • muskottipähkinää
  • 3 rkl tomaattipastaa
  • 300 g tuorejuustoa
  • 300 g kermaa
  • 150 g raastettua juustoa, esimerkiksi Goudaa tai Emmentalia.

Tämä uuniruoka on erittäin maukas ja valmistuu vähällä vaivalla.

Valmistelu

  1. Puhdista kolrabi ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuumenna vesi kattilassa ja keitä kolrabi 5 minuuttia.
  2. Puhdista ja hienonna valkosipuli.
  3. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista jauheliha kullanruskeaksi. Lisää valkosipuli ja paista sekin. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä, lisää sitten tomaattipasta.
  4. Kuumenna uuni 200 °C:seen (ylä-/alalämmitys).
  5. Laita jauheliha ja kukkakaali uunivuokaan.
  6. Sekoita kulhossa tuorejuusto ja kerma, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita seos varovasti kukkakaaliin ja jauhelihaan.
  7. Ripottele päälle raastettua juustoa ja paista uunissa 25 minuuttia.