Unohda mantelit! Nauti paahdettuja kastanjoita, kuten joulumarkkinoilla.

Unohda

Unohda paahdetut mantelit – tänään valmistamme paahdettuja kastanjoita! Kuten klassinen jouluherkku, nämä makeat kastanjat on helppo valmistaa kotona. Kauniisti pakattuina ne ovat upea käsintehty lahja ja tuovat lisämaustetta lahjojen antamiseen. Tässä on resepti!

Pähkinöiden sijaan: paahdetut kastanjat.

Paahdetut kastanjat ovat ihanteellinen vaihtoehto paahdetuille pähkinöille: klassinen maku, mutta pehmeämpi rakenne ja herkullinen tuoksu. Ja mikä tärkeintä: ne on helppo valmistaa kotona. Salaisuus ei ole monimutkaisissa vaiheissa, vaan niiden noudattamisessa.Unohda mantelit! Nauti paahdettuja kastanjoita, kuten joulumarkkinoilla.

Kuumenna sokeri, vesi ja ripaus kanelia, lisää kastanjat ja sekoita huolellisesti: aluksi seos muuttuu läpinäkyväksi ja siirappimaiseksi, sitten mattapintaiseksi ja kiteiseksi, minkä jälkeen sokeri sulaa uudelleen ja kastanjat peittyvät kiiltävällä karamellikuorella. Tämä hetki on maaginen – ja erittäin kuuma, joten ole varovainen.

Mausteiden valinnassa voit olla täysin joustava. Klassiset: kaneli ja vanilja. Lämmittävät ja elegantit: kardemumma, hieman tonkapapua tai muskottipähkinää. Juhlalliset ja raikkaat: appelsiininkuori tai hieman sitruunankuorta. Tl kakaota tai annos espressoa sopivat myös erinomaisesti. Chili tai maustepippuri lisäävät hieman tulisuutta. Jännittävä mausteinen ja makea maku: ripaus merisuolaa tai rosmariinin oksa, kevyesti paahdettu ja sitten poistettu. Pisara rommia tai amarettoa lopuksi lisää myös hienostuneen aromin.

Jotta ne eivät tartu toisiinsa, levitä kuumat kastanjat nopeasti pergamenttipaperille ja erota ne kahdella haarukalla. Anna niiden jäähtyä kokonaan, sitten pakkaa ne ilmatiiviiseen astiaan – näin ne pysyvät rapeina ja aromaattisina useita päiviä.

Paahdetut kastanjat ovat erityisen mukava käsintehty lahja: pienissä purkeissa, joissa on kierrekorkki ja etiketti, tai läpinäkyvissä pusseissa, jotka on sidottu nauhalla. Pieni lappu, jossa on mainittu ainesosat ja maustevaihtoehdot, lisää yksilöllisyyttä. Tuoksuva tähti kanelitikuista lahjakorttina on toinen kaunis ja koristeellinen elementti. Yksityiskohtaiset valmistusohjeet löydät ystäviemme Genial Tricks -blogista.Unohda mantelit! Nauti paahdettuja kastanjoita, kuten joulumarkkinoilla.

Nyt kun paistinpannu on jo lämmennyt, haluatko silti antaa joulun klassikolle – paahdetuille manteleille – vielä yhden mahdollisuuden? Ei hätää. Me Leckerschmeckerissä tarjoamme mielellämme herkullisia vaihtoehtoja, kuten paahdettuja manteleita vaniljalla tai manteleita munaliköörin makuisina . Mitkä mantelit maistuvat sinulle parhaiten?

Paahdetut kastanjat

Valmistusaika30min Min.

Kokonaismenoaika30min Min.

Annosten määrä: grammaa

Ainekset

  • 200 g sokeria
  • 150 ml vettä
  • 1 ripaus kanelia
  • 350 g keitettyjä ja kuorittuja kastanjoita

Tarvikkeet

  • 1 iso paistinpannu, jossa on korkeat reunat

ValmisteluUnohda mantelit! Nauti paahdettuja kastanjoita, kuten joulumarkkinoilla.

  1. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja aseta sivuun.
  2. Laita sokeri, vesi ja kaneli korkeaan, tarttumattomalla pinnoitteella varustettuun kattilaan tai kuparikattilaan. Kuumenna seosta jatkuvasti sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut ja neste alkaa kiehua.
  3. Lisää kastanjat ja jatka kypsentämistä keskilämmöllä jatkuvasti sekoittaen, jotta ne eivät pala pohjaan. Sokeriseos muuttuu ensin nestemäiseksi, sitten alkaa tummua ja kiteytyä.
  4. Kun tämä tapahtuu, vähennä hieman lämpöä ja jatka sekoittamista, kunnes sokeri alkaa sulaa ja kastanjat peittyvät kiiltävällä karamellisoidulla kuorella. Tämä kestää noin 10–15 minuuttia.
  5. Kun kastanjat ovat tasaisesti kuorrutuneet, levitä ne nopeasti valmistetulle leivinpaperille. Erota ne kahdella haarukalla, jotta ne eivät tartu toisiinsa.
  6. Anna paistettujen kastanjoiden jäähtyä kokonaan.