Uuni on päällä, kaikki huolet ovat unohdettuja: ilmava, makea mandariinituorejuustokastike sielulle.

Uuni

Ulkona on pilvistä, mutta aurinko paistaa lautasellesi: mandariinijuustokakku yhdistää herkän juustokreemin ja mehukkaat mandariinit luoden todella herkullisen jälkiruoan. Hedelmien kevyt makeus yhdistyy ilmavaan tekstuuriin. Ihanteellinen makean ystäville ja kaikille, jotka etsivät yksinkertaista mutta taivaallista reseptiä!

Näin valmistat mandariinijuustokakun.

Lämmitä ensin uuni huolellisesti ja voitele uunivuoka pienellä määrällä voita tai kasviöljyä, jotta kakku ei tartu kiinni. Siivilöi sitten mandariinit ja anna niiden valua hyvin. Purista yhden sitruunan mehu. Vaihtoehtoisesti voit käyttää kaupasta ostettua sitruunamehua. Erota nyt valkuaiset keltuaisista. Tätä reseptiä varten tarvitsemme sekä valkuaiset että keltuaiset. Aloita vatkaamalla valkuaiset ja ripaus suolaa, kunnes muodostuu tukevia piikkejä. Jatka vatkaamista ja lisää hitaasti sokeri.Uuni on päällä, kaikki huolet ovat unohdettuja: ilmava, makea mandariinituorejuustokastike sielulle.

Vatkaa erillisessä kulhossa voita, tomusokeria ja sitruunamehua käsin sekoittimella . Lisää munankeltuaiset yksi kerrallaan. Sekoita sitten joukkoon tuorejuusto ja mannasuurimot. Lisää lopuksi varovasti sokeri-munanvalkuaisseos. Tässä vaiheessa voit joko lisätä mandariinilohkot tai kaataa seoksen ensin uunivuokaan ja lisätä mandariinit päälle. Kun kaikki ainekset ovat vuoassa, paista 45 minuuttia. Tarjoile mandariini-tuorejuustokastike lämpimänä ja ripottele päälle tomusokeria. Kastike on myös erittäin maukasta kylmänä.

Tietenkin tuorejuustokastike-reseptiä voi helposti muokata oman maun mukaan. Voit lisätä mitä tahansa hedelmiä oman maun mukaan. Kirsikat tai banaanit tekevät siitä uskomattoman maukkaan. Hyvää ruokahalua!

Mandariini-rahkakastike

Valmistusaika10min Min.

Valmistusaika45min Min.

Kokonaismenoaika55min Min.Uuni on päällä, kaikki huolet ovat unohdettuja: ilmava, makea mandariinituorejuustokastike sielulle.

Ainekset

  • vähän öljyä vuoan voiteluun
  • 1 purkki makeuttamattomia mandariineja
  • 1 sitruuna
  • 3 munaa
  • 1 ripaus suolaa
  • 50 g sokeria
  • 50 g voita
  • 50 g tomusokeria
  • 1/2 tl vaniljauutetta (haluttaessa)
  • 500 g tuorejuustoa tai skiraa
  • 75 g kovaa vehnäjauhoaUuni on päällä, kaikki huolet ovat unohdettuja: ilmava, makea mandariinituorejuustokastike sielulle.

Valmistelu

  1. Kuumenna uuni 175 °C:een (ylä-/alalämmitys) tai 150 °C:een (kiertoilmalämmitys) ja voitele uunivuoka öljyllä.
  2. Siivilöi mandariinit. Purista sitruunan mehu. Erota munat valkuaisiksi ja keltuaisiksi ja vatkaa valkuaiset ripauksella suolaa, kunnes muodostuu kiinteitä piikkejä. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista.
  3. Laita voi, tomusokeri, sitruunamehu ja vaniljauute kulhoon ja vatkaa käsivatkaimella kermaiseksi. Lisää munankeltuaiset yksi kerrallaan, sitten tuorejuusto ja mannasuurimot. Sekoita varovasti vatkattuja munanvalkuaisia ja sitten mandariinit.
  4. Kaada mandariini- ja raejuustomassa uunivuokaan. Paista mandariini- ja raejuustokastike noin 45 minuuttia.
  5. Ripottele kastike päälle hieman tomusokeria ja tarjoile.