Joskus haluat jotain täyttävää. Todella täyttävää. Silloin valinta mausteisen paistetun ruokalajin ja vuoan välillä ei ole helppo. Miksi ei yhdistää molempia? Tämä egeršnicel-vuoka on juuri sitä, mitä tarvitset tällaisissa tilanteissa. Se ottaa parhaat puolet perinteisestä egeršnicelistä, laittaa ne vuokaan ja paistaa uunissa juustokerroksen kanssa.
Sisällysluettelo
Näin valmistat herkullisen egeršnicel-vuoan.
Perinteisesti jägernötzelin katsotaan olevan peräisin itävaltalaisesta keittiöstä, ja se on naudanleike paksussa sienikastikkeessa, joka tunnetaan nimellä jägersauce. Tämä kastike mainitaan kuitenkin ensimmäisen kerran ranskalaisessa keittiössä, jossa se tunnetaan nimellä sauce jägersauce . Noin vuonna 1900 maailmankuulu kokki Auguste Escoffier yhdisti ensimmäistä kertaa egersaucen ja vasikanleikkeen. Tämä yhdistelmä vakiintui ja on edelleen suosittu.
Kyseessä ei kuitenkaan ole klassinen ruokalaji, vaan herkullinen muunnos: egerschnitzel-vuoka. Perusperiaate on, että leike ja kastike laitetaan heti uuniin. Leike paistetaan tietysti hieman pannulla, mutta huomattavasti vähemmässä määrin öljyä kuin leikettä valmistettaessa. Tämä tarkoittaa vähemmän rasvaa puserollasi ja vähemmän rasvatippoja, jotka pitää pyyhkiä pois.
Sillä välin voit valmistaa kastikkeen: paista ensin sienet kullanruskeiksi, sekoita ne sitten sipulin ja valkosipulin kanssa. Lisää valkoviini ja lopuksi kerma, sinappi ja hieman vahvaa liemiä. Laita sienikastike ja schnitzel kerroksittain uunivuokaan ja ripottele päälle juustoa. Hetkessä kaikki menee uuniin, jossa ruoka paistuu herkulliseksi kullanruskeaksi – täydellinen runsas lounas. Sopii hyvin perunamuusin tai tuoreen leivän kanssa, mutta jägernäschnitsel-vuoka on myös erinomainen itsessään.
Pidätkö runsasista vuoista? Sitten olet tullut oikeaan paikkaan! Olemme koonneet sinulle herkullisen valikoiman uunissa paistettuja ruokia, jotta voit nauttia niistä sydämesi kyllyydestä. Entäpä tämä kermainen gyros, paistettu uunissa , tai pastagratiinia, jossa on parsaa ja jauhettua naudanlihaa ? Tämä kanan ja sienien gratiini on myös uskomattoman herkullinen .
Ruuanlaitto on paljon miellyttävämpää kauniisti sisustetussa tilassa. Geniale Tricks -sivustolta löydät upeita ideoita keittiön kausikoristeluun.
Metsästäjän schnitzeli-vuoka
Valmistusaika25min Min.
Valmistusaika25min Min.
Kokonaismenoaika50min Min.
Ainekset
- 4 vasikanleikettä, noin 150 g kukin
- suolaa ja pippuria
- 1 rkl paistamiseen tarkoitettua öljyä
- 300 g sieniä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 50 ml valkoviiniä
- 50 ml lihaliemiä
- 200 ml kermaa
- 150 ml vihannes- tai lihaliemiä
- 1 tl sinappia
- 150 g raastettua juustoa, esim. emmentalia tai goudaa.

Valmistelu
- Mausta schnitzelit suolalla ja pippurilla. Paista ne pienellä määrällä öljyä pannulla voimakkaalla lämmöllä noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta – niiden tulee vain hieman ruskistua. Ota ne pannulta.
- Puhdista sienet ja leikkaa ne. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Paista sienet paistinpannulla, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Lisää sipuli ja valkosipuli ja paista, kunnes ne ovat läpikuultavia.
- Lisää valkoviini ja liemi ja anna niiden haihtua hieman. Kaada kerma, liemi ja sinappi ja keitä hiljalleen 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna uuni 200 °C:een (ylä-/alalämpö).
- Aseta paistetut schnitzelit uuniastiaan. Kaada sienikastike niiden päälle.
- Ripottele juusto tasaisesti päälle ja paista uunissa 20–25 minuuttia, kunnes juusto on kullanruskeaa.
