Voi, kuinka se kimaltelee! Jäätynyt jouluspritz ei vain saa lasit kilisemään, vaan myös silmät loistamaan. Tulipunainen karpalo, tummanvihreä rosmariini ja kirkkaat sitrushedelmät jäätyvät ja muuttuvat pieniksi talvisiksi ihmeiksi, jotka tekevät prosecco-viinistäsi hedelmäisen ja kirpeän juhlavan juoman.
Sisällysluettelo
Olipa kyseessä sitten joulubrunssi, jouluaatto tai vain pieni herkku talvipäivän jälkeen: juhlavan spritzimme tuo sinulle kimaltelevan tunnelman jo ensimmäisestä siemaisusta lähtien. Kaunis ja juhlava aperitiivi, jolla nostamme mielellämme maljan. Kimaltelevalle joululle!

Ainekset
1 orgaaninen appelsiini
3 rosmariininoksaa
100 g karpaloita (tuoreita tai pakastettuja)
600 ml greippimehua
1 pullo (750 ml) Proseccoa
Valmistelu
1 Pese appelsiini huolellisesti kuumalla vedellä, leikkaa se kahtia ja viipaloi. Pese rosmariini ja revi se pienemmiksi paloiksi. Jaa molemmat yhdessä karpalojen kanssa suurten jääkuutioiden muotteihin (noin 5 cm; tilavuus 100 ml). Kaada greippimehu (ei täyteen!) ja pakasta vähintään 6 tuntia.
2 Ota jääkuutiot muotista, jaa ne lasiin ja lisää prosecco. Kippis!
Veriset appelsiinit ja tähtianis lisäävät vaikutusta!
Pidän punaisista appelsiineista enemmän kuin tavallisista – niiden väri on syvempi ja maku hedelmäisempi, hieman kirpeä. Vielä talvisemman tuoksun ja visuaalisen vetovoiman saamiseksi lisään jokaiseen lasiin tähtianista . Se tekee jouluspritzistä vieläkin erityisemmän!

Jouluspritz: jääkuutiot limonadilla
Jos greippimehu on sinulle liian katkera, voit käyttää appelsiini- tai omenamehua . Jos haluat makeamman spritzin, voit käyttää myös lime- tai greippimakuista limonadia. Muista kuitenkin, että limonadi voi tehdä jääkuutioista sameita, joten ne on pakastettava pidempään – suosittelemme 8–10 tuntia.

