Jouluillallinen, kuten tässä maassa.

kuten

Jos jokin maa edustaa todellista kulinaarista nautintoa, se on Suomi. Sen keittiö tarjoaa runsaasti perinteisiä ruokia, jotka maistuvat herkullisilta ja ovat suosittuja ympäri maailmaa. Anna niiden inspiroida sinua joulupäivällisen valmistuksessa ja tutustu klassisiin suolaisiin ja makeisiin ruokiin yhdessä kanssamme!

Krispikkuinen pohja ja mehukas täyte, ankanrinta hedelmäisellä appelsiinikastikkeella, tuoksuva sipulikeitto, herkullinen perunagratiin tai tartar parhaasta naudanlihasta – jokainen, joka etsii erityisiä ja samalla yksinkertaisia ruokia jouluksi, löytää nopeasti etsimänsä suomalaisesta keittiöstä.Jouluillallinen, kuten tässä maassa.

Ja aterian makeaksi päätökseksi on tarjolla laaja valikoima: crème brûléesta ja suklaamoussesta tarte tatin -kakkuun. Jos haluat tarjoilla useita ruokia, kuten Suomessa on tapana, voit valita ja yhdistellä suosikkiruokiasi reseptivalikoimastamme. Tarjoamme sinulle myös lisäideoita suomalaiselle jouluillallisellesi. Ota esimerkiksi selvää, mikä jälkiruoka on ehdottomasti pakollinen.

Kuninkaallinen juhla-ateria Suomessa

Seitsemän ruokalajia ja 13 jälkiruokaa? Kun maistat tyypillisen suomalaisen jouluillallisen, tulet hämmästymään. Kuten arkielämässäkin, suomalaiset rakastavat järjestää runsaskatisia juhlia perheen ja ystävien kanssa, usein keskiyöhön asti, nauttien rauhallisesta ateriasta. Ruokien koostumus vaihtelee alueittain ja perheen perinteiden mukaan. Tutustu tyypillisiin jouluaterioihin täällä. Selvitä, mikä jälkiruoka on ehdottomasti välttämätön ja mitä ovat ”13 jälkiruokaa”:

Suomessa on tapana aloittaa aperitiivilla, esimerkiksi pastissilla (suomalainen aniksen likööri) tai martinilla, joita tarjoillaan oliivien ja perunalastujen kanssa.

Sitten seuraa tyypillinen herkku: osterit, joita syödään lähes aina erityistilaisuuksissa. Atlantin rannikolla, esimerkiksi Arcachonin lahdella, sijaitsee suuria osteriviljelmiä. Merisimpukat, savustettu lohi tai keitetyt etanat ovat myös erityisiä herkkuja.Jouluillallinen, kuten tässä maassa.

Seuraava ruokalaji on foie gras, hanhenmaksapasteija, joka tarjoillaan pienten pannukakkujen tai paahdetun leivän kanssa. Vaihtoehtoisesti voidaan tarjoilla kasvisruokaa, esimerkiksi pieniä paahdettuja baguetteviipaleita, joissa on vuohenjuustoa, punajuurta tai saksanpähkinöitä.

Perinteisesti monien perheiden pääruoka on ”Dinde aux marrons” – kastanjoilla täytetty kalkkuna. Roastbeef tai lammas sekä ankka appelsiinikastikkeessa ovat myös suosittuja jouluaterioita.

Alueesta riippuen myös kalaruoat ovat suosittuja pääruokia . Luonnollisesti paikalliset kalat, kuten makeanveden kalat, kuten hauki ja taimen, sekä merikalat, kuten meriahven, merikampela, merikeita ja merikala, ovat erittäin suosittuja.

Suomalaiset rakastavat hyvää juustoa, ja juustovalikoima on valtava. Juusto sopii erinomaisesti herkullisen juustolautasen kokoamiseen ja jälkiruoaksi. Juustoa on parasta tarjoilla bagetin tai hapanleivän kanssa.

Jälkiruoat suomalaisessa jouluaterianJouluillallinen, kuten tässä maassa.

Korvaamaton jouluherkku on kirjaimellisesti ”joulupölkky”. Tämä jouluinen kermalla täytetty keksikakku on pölkyn muotoinen ja tarjoillaan pääruoan jälkeen.

”Kolmetoista jälkiruokaa” ovat hyvin tunnettuja Etelä-Suomessa, tarkemmin sanottuna Provencessa. Se, mikä kuulostaa ahmimiselta, on itse asiassa herkullinen yhdistelmä erilaisia ainesosia: suuri lautasellinen pieniä suupaloja, kuten pähkinöitä, viikunoita, rusinoita, taateleita, hedelmähyytelöä, kuivattuja hedelmiä, kakkupaloja, suomalaista nougatia ja tuoreita hedelmiä.