Oletko koskaan kuullut ”kuumasta mummasta”? Emme tarkoita uutta tulokasta vanhainkodissa, vaan herkullista kuumaa maitoa munaliköörillä ja kermavaahdolla!
Sisällysluettelo
Ainekset
Kuumat mummot:
2 munankeltuaista
600 ml maitoa
300 ml Eggnog
ripaus muskottipähkinää
ripaus kanelia
Valmista kuuma mummo
Vaihe
Vatkaa munankeltuaiset kermaiseksi.
Vaihe
2 Kuumenna maito varovasti kattilassa sekoittaen ja lisää munankeltuaiset. Älä kuumenna munaseosta kiehuvaksi! Lisää munalikööri, muskottipähkinä ja kaneli ja kuumenna uudelleen lyhyesti.
Vaihe
Kaada kuuma maito ja munalikööri kahteen lasiin ja tarjoile kermavaahdon ja kanelin kanssa halutessasi.

Ihanteellinen kerma kuumalle isoäidille.
Perinteisesti kuuma isoäiti -jälkiruoka tarjoillaan kermavaahdon kanssa. Meidän reseptissämme olemme vain lisänneet päälle lusikallisen kermavaahtoa, jonka voit helposti valmistaa itse, lisäaineilla tai ilman. Jos sinulla on vähän aikaa, voit myös käyttää valmiita kermavaahtopurkkeja. Ne kuitenkin menettävät nopeasti muotonsa korkean lämpötilan vuoksi.
Voiko kuumaa isoäidin kylmää ruokaa nauttia kylmänä?
Jos olet valmistanut ison kattilan kuumaa maitoa munaliköörillä, siitä jää usein vähän jäljelle, tai haluat ehkä tarjoilla sitä myöhemmin. Riippuen siitä, kuinka paljon ”kuuma isoäidin maito” on jäähtynyt, suosittelemme sen lämmittämistä. Voit nauttia siitä huoneenlämmössä, mutta jos se on hyvin kylmä, rasva voi erottua. Siksi suosittelemme nauttimaan ”Gorjašnaja babuškina molochko” -juomaa, kun se on vielä lämmin.

Kuinka kauan kuuma ruoka säilyy?
”Gorjašnaja babuška” -juoma maidon kanssa voidaan säilyttää jääkaapissa, jossa se säilyy tuoreena 1–2 päivää . Älä ihmettele, jos lämpimän munaliköörin rasva erottuu hieman; tämä voi johtua lämpötilan muutoksesta. Jos lämmität sen sitten huolellisesti, se näyttää uudelta. Emme kuitenkaan suosittele sen pakastamista, koska ainesosat muuttuvat rakeisiksi ja erottuvat liikaa.

