Kanapeet ovat yksi klassisista jouluherkuista, joita sekä aikuiset että lapset rakastavat.
Sisällysluettelo
Joulukausi lähestyy, ja kuten joka vuosi, alkaa herätä kysymys: mitä laittaisin ruokaa? Miten laatia menu? Ja nyt, kun hinnat ovat pilvissä, mitä tehdä? On täysin normaalia tuntea olonsa hieman hämmentyneeksi, varsinkin jos otat vastaan vieraita ja haluat tehdä heihin vaikutuksen. Tehtävänä on valmistaa jotain, joka ei vaadi tuntikausien valmistelua tai suuria kustannuksia.
Tällaisissa tapauksissa on parempi olla monimutkaistamatta ja etsiä jotain yksinkertaista, nopeaa, houkuttelevaa ja kaikkien mieleen olevaa: kanapeita . Valmista muutama kappale, kolmella tai neljällä eri maulla, ja asettele ne kauniisti tarjottimille. Tulet huomaamaan, kuinka suosittuja ne ovat tänä vuonna… Tässä on muutama idea, jotka varmasti miellyttävät sinua.
Savustetun lohen puut
Nämä kanapeet ovat olennainen osa joulupöytää ja klassikko, joka katoaa aina silmänräpäyksessä… mutta voimme tehdä niistä vieläkin erityisempiä.
Tarvitset vain tuorejuustoa ja savulohta . Sen sijaan, että laittaisit lohiviipaleen klassiselle paahtoleivälle, voit antaa ruoalle juhlavamman ilmeen. Ehdotan, että käytät leipää, leikkaamalla sen neliöiksi ja sitten vielä kerran puoliksi, jotta saat kolmioita . Asettele ne kuin pienet joulukuuset ja ripottele päälle hieman tilliä ja punaisen kaviaarin korviketta, kuten koristeita joulukuuseen. Ota lapset mukaan valmistukseen; ne näyttävät kauniilta ja ovat erittäin maukkaita!
Kupit hummusta
Ota kertakäyttöisiä snapsilaseja, täytä ne hummulla (jos haluat valmistaa sen kotona, tässä on resepti) , muuten osta valmista. Asettele snapsilasit pienille tarjottimille ja laita kuhunkin ohut leipätikku.
Pasta ja foie gras
Tämä kanape on erittäin helppo valmistaa ja näyttää upealta. Paista leipäviipaleet; paistamisen jälkeen leikkaa lasin avulla ympyrät pohjaksi ja kanneksi. Aseta pohja leivän päälle, lisää lusikallinen pateeta tai foie gras’ta, hieman vadelmajamia, ripaus suolaa ja peitä kannella. Koristele mustikoilla.
Leivonnaiset tähdet
Ota leivonnaisarkki ja leikkaa tähdet leivontamuotilla. Jos sinulla ei ole leivontamuottia, tulosta tähtimalli paperille ja leikkaa se – se on mallisi! Paista niitä 180 celsiusasteessa (350 fahrenheit-astetta) ja täytä ne jäähtymisen jälkeen vuohenjuustolla ja pippurihillolla, juustolla ja salamilla (eräänlainen kuivattu makkara), tonnikalalla ja tomaateilla… valitse oma suosikkitäytteesi!
Ja jos sinulla jää tähtikeksejä yli, täytä ne pienellä määrällä suklaakreemiä ja ripottele päälle tomusokeria…
Näiden suupalojen avulla sinusta tulee varmasti tämän joulun tähti…
