Paistettu ruusukaali pekonilla ja sinappikastikkeella sopii täydellisesti kylmiin ja harmaisiin syksypäiviin, jolloin haluat syödä jotain täyttävää.
Sisällysluettelo
Paistettu ruusukaali pekonilla ja sinappikastikkeella on ihanteellinen ruoka niille, jotka haluavat jotain täyttävää, mutta haluavat myös lisätä ruokaan vihanneksia. Valmistus on helppoa. Näytämme sinulle, miten se tehdään.

Resepti paistetulle ruusukaalille pekonilla ja sinappikastikkeella.
Ruusukaali on hauska juttu: toiset eivät voi sietää sitä, toiset rakastavat sitä. Jos kuulut ensimmäiseen ryhmään, reseptimme on ihanteellinen antamaan sille toinen mahdollisuus. Ja jos jo rakastat ruusukaalia, tulet varmasti pitämään tästä reseptistä.
Paistettu ruusukaali pekonilla ja sinappikastikkeella on lämmin ja kodikas ruoka, joka sopii sekä lisukkeeksi että pääruoaksi kylmänä vuodenaikana. Ruoka koostuu kolmesta osasta: paistetusta ruusukaalista, rapeasta pekonista ja tuoksuvasta kastikkeesta.
Valmistele ensin kaali. Pese, leikkaa ja halkaise kaali, sitten marinoi se öljyssä, suolassa ja pippurissa. Paista kaali uunissa yhdessä kuutioidun pekonin kanssa. Sillä välin voit valmistaa kastikkeen. Kuumenna kerma kattilassa, lisää sitten sinappi, hienonnettu valkosipuli, sitruunamehu ja hunaja. Keitä kastike keskilämmöllä, sekoittaen ajoittain, kunnes se saavuttaa halutun konsistenssin, ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Sitten on aika tarjoilla. Jaa ruusukaali ja pekoni lautasille ja tarjoile sinappikastikkeen ja hienonnetun persiljan kera. Paistetun kaalin, rapean pekonin ja makean ja hapan kastikkeen yhdistelmä tekee tästä ruoasta yksinkertaisesti vastustamattoman. Nauti paistettua ruusukaalia pekonilla ja sinappikastikkeella pääruokana tai lisäkkeenä keitettyjen perunoiden kanssa. Kumpi vaihtoehto tahansa, molemmat ovat uskomattoman herkullisia.
Paistettu ruusukaali pekonilla ja sinappikastikkeella.
Ainekset
- 500 g tuoretta ruusukaalia
- 100 g kuutioitua pekonia
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
- 1 valkosipulinkynsi
- 100 ml kermaa
- 2 rkl karkeaa sinappia
- 1 tl hunajaa
- 1 rkl sitruunamehua
- Persilja
Valmistelu
- Kuumenna uuni 200 °C:een käyttäen ylä- ja alalämmitystä.
- Huuhtele ruusukaali, poista ulommat lehdet ja leikkaa ruusukaalit kahtia.
- Sekoita ruusukaali kulhossa oliiviöljyn, suolan ja pippurin kanssa. Aseta marinoitu kaali leivinpaperilla peitetylle uunipelille ja ripottele päälle kuutioitu pekoni. Paista 25 minuuttia, kunnes kaali on kullanruskea ja pekoni on ruskistunut. Käännä kaali puolivälissä paistamista.
- Sillä välin kuori ja pilko valkosipuli. Kastike: kuumenna kerma kattilassa ja lisää karkeaa sinappia, hunajaa, valkosipulia ja sitruunamehua. Sekoita hyvin ja keitä kastike keskilämmöllä, kunnes se hieman sakeutuu. Sekoita säännöllisesti, jotta se ei pala pohjaan, ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Ota paistettu ruusukaali uunista, jaa lautasille ja tarjoile sinappikastikkeen ja hienoksi hienonnetun persiljan kanssa.


