Tällä reseptillä voit valloittaa jokaisen joulustollenin ystävän sydämen.

voit

Olipa kyseessä aamiainen tai iltapäiväkahvi adventin sunnuntaina: stollen-vohvelit tuovat ripauksen joulua vohveliraudan avulla. Kokeile valmistaa niitä itse!

Kolminkertaisesti täytetyt pullat, jotka on valmistettu vohveliraudalla: herkullinen aamiaisresepti.

Haluatko yllättää vieraasi jollain epätavallisella seuraavalla jouluisella brunssilla? Kokeile sitten näitä stollen-vohveleita. Romilla ja appelsiinilla maustetut rusinat, stollen-mausteet ja hieman marsipaania antavat niille juhlallisen maun. Kiinnostuitko? Tässä on resepti!

Tällä reseptillä voit valloittaa jokaisen joulustollenin ystävän sydämen.

Stollen-resepti: joululeivonnaiset aamiaiseksi.

Joulukausi on todellinen paratiisi makean ystäville. Keksit, piparkakut ja runsas jouluinen ruoka – herkullista! Tuttujen herkkujen nauttiminen vie paljon aikaa. Mutta meille Leckerschmeckerissä se on vain hyvä asia. Se antaa meille mahdollisuuden tarjota teille jatkuvasti herkullisia jouluisia reseptejä, jotka ovat saaneet inspiraationsa talvisista juhlaklassikoista, mutta joissa on moderni tai omaperäinen lähestymistapa.

Tänään puhumme joulustollista. Tämä leivonnainen on upea paitsi muffinien muodossa, myös vohvelina, jossa on perinteiset maut ja ainesosat.

Tätä varten käytin muutama kuukausi sitten kirjoittamaani rahka-vohvelien reseptiä pohjana, jota täydennin ja paransin. Ensimmäinen ja ehkä tärkein ainesosa on rusinat. Liotamme niitä noin 20 minuuttia rommin ja appelsiinimehun seoksessa. Jos tiedät, että haluat valmistaa stollenin päivää ennen, voit myös liottaa rusinoita yön yli, jotta maku on vieläkin täyteläisempi.

Vohvelitaikinaan lisätään myös pieniä marsepiinikuutioita, hienonnettuja manteleita ja stollenin mausteita. Sitten ne paistetaan vain vohveliraudassa kuten tavallisesti. Kun stollen-vohvelit ovat valmiita, ne voidaan ripotella runsaasti tomusokerilla ja nauttia! Hyvää ruokahalua!

Tällä reseptillä voit valloittaa jokaisen joulustollenin ystävän sydämen.

Stollen-vohvelit

Ainekset

  • 60 g rusinoita
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • 2 rkl rommia
  • 1 vaniljatanko
  • 150 g marsipaanipastaa
  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 100 g sokeria
  • 4 munaa
  • 250 g tuorejuustoa
  • 300 g vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 ripaus suolaa
  • 2 tl stollen-mausteita
  • 100 ml kivennäisvettä
  • 100 g hienonnettuja manteleita
  • Vohvelirautaa varten öljyä
  • Sokeria koristeluun

Tällä reseptillä voit valloittaa jokaisen joulustollenin ystävän sydämen.

Valmistelu

  1. Liota rusinoita rommissa ja appelsiinimehussa vähintään 20 minuuttia.
  2. Kaavi siemenet vaniljatangosta. Leikkaa marsipaani pieniksi kuutioiksi tai raasta se hienolla raastimella.
  3. Vatkaa voi ja sokeri kermaiseksi.
  4. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa vaahdoksi.
  5. Lisää tuorejuusto ja vanilja.
  6. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja stollen-mauste ja siivilöi seos taikinaan.
  7. Sekoita kevyesti, lisää kivennäisvesi ja vaivaa tasainen taikina.
  8. Lisää liotetut rusinat, mantelit ja marsepiinikuutiot. Sekoita kaikki ainekset varovasti.
  9. Kuumenna vohvelirauta ja voitele se hyvin öljyllä.
  10. Paista vohvelit erissä kullanruskeiksi, jotta marsipaani sulaa hieman.
  11. Ripottele vohvelit tomusokerilla ja tarjoile.