Jos jokin tekee italialaisesta keittiöstä niin viehättävän, se on sen maaginen kyky muuttaa yksinkertaiset raaka-aineet sielua rauhoittaviksi ruokalajeiksi. Klassiset italialaiset munakoisokroketit (polpette) ovat erinomainen esimerkki tästä: edullisia, aromaattisia ja uskomattoman helppoja valmistaa.
Sisällysluettelo
Tässä versiossa on yksi ratkaiseva ero: niitä ei paisteta friteerattuna. Ei kiehuvaa öljyä eikä pysyviä hajuja keittiössä. Tässä reseptissä pääosassa ovat uuni, yksinkertaisuus ja nautinto syödä herkullista ruokaa ilman syyllisyyttä.
Perusta on yksinkertainen, mutta tehokas: hyvin valmistetut munakoisot, täysjyväleipä, hieman raastettua juustoa ja muna kaikkien ainesosien sitomiseksi. Tuloksena on pehmeä ja mieto taikina, joka paistamisen jälkeen saa kullanruskean kuoren ulkopuolelta ja kermainen tekstuurin sisältä.
Lisäksi munakoiso on erinomainen apulainen, jos etsit kevyempiä vaihtoehtoja: se sisältää kuitua, on täyttävää ja sopii erilaisiin valmistustapoihin menettämättä makuaan.
Näitä kroketit voi syödä sellaisenaan, tuoreen salaatin kanssa, voileipien täytteenä, osana alkupalalautasta tai kevyen tomaattikastikkeen kanssa.
Ainekset
- 4 munakoisoa
- 3 viipaletta kuivaa täysjyväleipää
- 1 muna
- 200 g raastettua juustoa
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- Oliiviöljy
- Suola ja pippuri
Valmistelu
Laita leipä kulhoon, jossa on vettä, jotta se imeytyy veteen.
Leikkaa munakoisot ohuiksi, samankokoisiksi suikaleiksi. Keitä niitä runsaassa määrässä kiehuvaa, suolattua vettä noin 25 minuuttia.
Valuta vesi munakoisoista hyvin ja purista ne käsin, jotta ylimääräinen neste poistuu. Tee sama leivälle.
Sekoita kulhossa puristettu leipä, hienonnettu valkosipuli, persilja, muna ja raastettu juusto, kunnes saat tasaisen tahnan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää munakoisot ja sekoita hyvin. Laita seos jääkaappiin ja anna sen seistä hetki.
Muodosta taikinasta pienet pallot käsin, aseta ne voidellulle uunipelille ja paista esilämmitetyssä uunissa 180 °C:ssa, kunnes ne ovat kullanruskeita.
