En ole pitkään aikaan valmistanut lihaa uudenvuoden juhliin, mutta olen oppinut pitämään annoskoosta julienesta: resepti on nopea, vaivaton ja edullinen.

lihaa

En ole pitkään aikaan valmistanut lihaa ja ankkaa uudenvuoden juhliin, mutta olen oppinut pitämään annoskoosta julienesta. Resepti on nopea, vaivaton ja edullinen. Se on uskomattoman herkullista, täyttävää ja kodikasta.

En ole pitkään aikaan valmistanut lihaa uudenvuoden juhliin, mutta olen oppinut pitämään annoskoosta julienesta: resepti on nopea, vaivaton ja edullinen.

Tarvitset:

400 g kanafileetä,

300 g herkkusieniä,

2 keskikokoista sipulia,

200 g smetanaa (tai 10–15 % kermaa),

100 g kovaa juustoa,

suolaa,

pippuria,

kasviöljyä.

En ole pitkään aikaan valmistanut lihaa uudenvuoden juhliin, mutta olen oppinut pitämään annoskoosta julienesta: resepti on nopea, vaivaton ja edullinen.

Leikkaa kanafilee pieniksi paloiksi ja paista öljyssä kypsäksi. Paista erikseen hienonnettu sipuli läpikuultavaksi, lisää viipaloidut sienet ja paista, kunnes neste on haihtunut. Yhdistä kana sienien ja sipulin kanssa, suolaa ja pippurista maun mukaan. Lisää smetana (tai kerma), lämmitä hyvin. Jaa massa kokotteihin tai annosmuotteihin, ripottele runsaasti raastettua juustoa. Paista 180 asteeseen kuumennetussa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes juustokuori on kullanruskea.

Tämän ruokalajin maku on mieto kana, tuoksuvat sienet paksussa, hieman hapanmaitoisessa kermakastikkeessa, peitettyinä venyvällä sulajuustolla.