Mieto kananfilee, paistettu tomaattien, mozzarellan ja tuoreen pinaatin täytteellä. Ruoka on mehukas, tuoksuva ja näyttää erittäin vaikuttavalta. Ihanteellinen vaihtoehto sekä terveelliseen ja maukkaaseen illalliseen että juhlapöytään.
Ainekset: kanafilee (2 kpl, iso), tomaatti (1 keskikokoinen), mozzarella-juusto (pallot tai viipaloitu, 100–150 g), tuore pinaatti (pieni nippu), smetana (2–3 rkl), puolen sitruunan mehu, suola, provencal- tai italialaiset yrtit, mustapippuri, hammastikkuja.
Valmistus: huuhtele ja kuivaa kanafileet. Tee syvä viilto fileen sivulle, mutta älä leikkaa sitä kokonaan läpi, jotta muodostuu ”tasku”. Ripottele fileet sitruunamehulla, hiero suolalla, pippurilla ja yrteillä. Anna marinoitua 15-20 minuuttia. Leikkaa tomaatti ohuiksi viipaleiksi, huuhtele ja kuivaa pinaatti. Levitä jokaisen ”taskun” sisään hieman smetanaa. Lisää sitten täyte: ensin pinaatinlehdet, sitten tomaattiviipaleet ja mozzarellapalat. Kiinnitä ”taskun” reunat hammastikkuilla. Aseta täytetyt fileet pergamenttipaperilla peitetylle uunivuoalle. Paista 180 °C:ssa esilämmitetyssä uunissa folion alla, kunnes ne ovat valmiita, ja vielä viisi minuuttia, ripottele juustoa päälle, kunnes pinta on kullanruskea. Anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua ja poista hammastikkuja varovasti.
