Kananrinta ei ole koskaan kuiva: tämä hieno vaihtoehto sopii myös uudenvuoden pöytään

kuiva

Mieto kananfilee, paistettu tomaattien, mozzarellan ja tuoreen pinaatin täytteellä. Ruoka on mehukas, tuoksuva ja näyttää erittäin vaikuttavalta. Ihanteellinen vaihtoehto sekä terveelliseen ja maukkaaseen illalliseen että juhlapöytään.

Ainekset: kanafilee (2 kpl, iso), tomaatti (1 keskikokoinen), mozzarella-juusto (pallot tai viipaloitu, 100–150 g), tuore pinaatti (pieni nippu), smetana (2–3 rkl), puolen sitruunan mehu, suola, provencal- tai italialaiset yrtit, mustapippuri, hammastikkuja.Kananrinta ei ole koskaan kuiva: tämä hieno vaihtoehto sopii myös uudenvuoden pöytään

Valmistus: huuhtele ja kuivaa kanafileet. Tee syvä viilto fileen sivulle, mutta älä leikkaa sitä kokonaan läpi, jotta muodostuu ”tasku”. Ripottele fileet sitruunamehulla, hiero suolalla, pippurilla ja yrteillä. Anna marinoitua 15-20 minuuttia. Leikkaa tomaatti ohuiksi viipaleiksi, huuhtele ja kuivaa pinaatti. Levitä jokaisen ”taskun” sisään hieman smetanaa. Lisää sitten täyte: ensin pinaatinlehdet, sitten tomaattiviipaleet ja mozzarellapalat. Kiinnitä ”taskun” reunat hammastikkuilla. Aseta täytetyt fileet pergamenttipaperilla peitetylle uunivuoalle. Paista 180 °C:ssa esilämmitetyssä uunissa folion alla, kunnes ne ovat valmiita, ja vielä viisi minuuttia, ripottele juustoa päälle, kunnes pinta on kullanruskea. Anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua ja poista hammastikkuja varovasti.