”Kiovan” kakku ei ole pelkkä jälkiruoka, vaan todellinen neuvostoajan konditoriatuotteiden legenda, juhlan symboli ja korkeimman kulinaarisen taidon osoitus.
Sen ainutlaatuisuus piilee täydellisessä kontrastissa ilmavan, murenevan pähkinäbiskwitin, rapeiden meringu-kerrosten ja herkän smetanakreemin sekä säilykepineiden kevyen hapokkuuden välillä.
Tämän mestariteoksen toistaminen kotona tarkoittaa paitsi lapsuuden makujen uudelleenluomista myös oman keittiön haastamista, jonka palkintona on kakku, joka saa kaikkien maistajien pään pyörälle.

Taikinaan tarvitaan:
6 munaa,
180 g sokeria,
100 g jauhoja,
150 g hienonnettuja paahdettuja pähkinöitä tai hasselpähkinöitä.
Mansikkakermaan:
4 munanvalkuaista,
180 g sokeria.

Kermaan:
800 g smetanaa (rasvapitoisuus vähintään 25 %),
150 g tomusokeria,
1 purkki ananaskonserviä (renkaita).

Erota munat. Vatkaa keltuaiset 100 g:n sokerin kanssa kuohkeaksi, sekoita jauhot ja pähkinät varovasti joukkoon. Vatkaa valkuaiset 80 g:n sokerin kanssa vakaaksi vaahdoksi ja yhdistä pähkinäseokseen. Paista kaksi ohutta kakkulevyä 180 °C:ssa 15–20 minuuttia. Vahvista 4 munanvalkuaista lisäämällä vähitellen 180 g sokeria, kunnes seos on tiivis. Piirrä pergamentille kaksi kakkulevyn kokoista ympyrää, levitä vahvettu seos ja kuivaa uunissa 100 °C:ssa 1,5–2 tuntia. Valmista kermavaahto vatkaamalla smetana ja tomusokeri. Kuivaa ananakset ja pilko ne hienoksi. Kokoa kakku: pohja, osa kermavaahtoa, kerros ananaksia, marenki, kermavaahto. Toista. Levitä kermavaahtoa kakun sivuille ja päälle. Anna kakun levätä jääkaapissa vähintään 8 tuntia.
