Pöydälle haluaa laittaa paitsi maukkaita, myös kauniita ruokia.
Sisällysluettelo
TikTok-bloggaajat kiinnittivät huomiota riisipaperista valmistettuun alkupalaan, joka muuttuu nopeasti paistettaessa ilmavaksi ja rapeaksi ”pilveksi”. Sisään voi laittaa mitä tahansa täytettä – sanotaan, että se on jopa kevyempää kuin tartaletteja.

Pysyy erinomaisesti
Riisipaperi kasvaa muutamassa sekunnissa friteerattuna ja muuttuu rapeaksi siruksi. Se ei peitä muiden tuotteiden makua eikä liukene.
Riisipaperia löytyy markkinapaikoista ja suurista kaupoista, joissa on aasialaisia tuotteita myyviä osastoja. Täytteeksi suositellaan aasialaisvaikutteisia ruokia, kuten sushia ja rullia: kalaa, rapua, katkarapuja, tuoretta kurkkua ja avokadoa.

”Pilvi” -alkupala raputäytteellä
Kerää ensin ainekset – tässä tapauksessa tarvitset:
- riisipaperia – 6 arkkia;
- lumikrapua – 150 g;
- kurkkuja – 3 kpl;
- tuorejuustoa – 80 g;
- sardellinmätiä ja katkarapuja – 90 g;
- kasviöljyä – paistamiseen.
Leikkaa riisipaperilevyt neljään osaan saksilla. Paista hyvin kuumennetussa kasviöljyssä 4–5 sekuntia – tänä aikana ne ”turpoavat” ja muuttuvat rapeiksi. Aseta ne paperipyyhkeelle ylimääräisen öljyn poistamiseksi.
Puhdista lumikrapu kuiduiksi. Leikkaa kurkut pieniksi kuutioiksi ja purista tarvittaessa ylimääräinen mehu pois. Sekoita krapu, kurkut, mädin ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi ja täytä ”pilvet” juuri ennen tarjoilua.

Mitä muuta voi lisätä ”veneisiin”
Halutessasi voit korvata krabin lohilla ja kermajuustolla, katkaravuilla ja avokadolla tai vihanneksilla ja mistä tahansa yrtteistä, jotta saat paaston version.
